Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Roadpol: Campania europeană de inspecție a camioanelor din februarie, în plină desfășurare

Săptămâna aceasta, în cadrul campaniei de monitorizare a traficului trans-statal „Truck & Bus” a rețelei Roadpol, vor fi efectuate numeroase controale cu scopul de a crește siguranța rutieră. Potrivit poliției landului Saxonia-Anhalt, în perioada 13-19 februarie, polițiștii germani vor acorda o atenție deosebită traficului de autobuze și camioane. În timpul campaniei, au loc verificări zilnice în tot statul, cu diferite accente regionale.

Accentul se pune în principal pe verificarea unor aspecte precum condițiile tehnice și elementele de securitate ale vehiculului, greutatea acestuia, arimarea încărcăturii, starea pneurilor sau buna funcționare a sistemului de iluminat. De asemenea, se acorda o atenție deosebită asupra timpilor de conducere și de odihnă, consumului de alcool, vitezei și menținerii distanței de siguranță. În plus, se vor efectua verificări de natură administrativă, examinând documentația vehiculului și permisul de conducere.

În Spania, Direccion General de Trafico (DGT) a explicat că această campanie are o incidență specială în Galicia datorită volumului de linii regulate de transport de persoane, transport școlar și mărfuri care circulă zilnic pe drumurile comunității. Conform datelor Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, din luna ianuarie a acestui an, în Galicia există 15.765 de companii autorizate să efectueze ambele tipuri de transport. În plus, transportul public de călători deplasează 2,5 milioane de pasageri pe lună în comunitate, la care se adaugă pasagerii autobuzelor urbane, ai rutelor școlare și ai transportului discreționar, care ar crește semnificativ această cifră.

Mai mult de 1.000 de sancțiuni în Galicia în campania de anul trecut

O campanie de acest tip s-a desfășurat și anul trecut, timp de 7 zile. Între 7 și 13 februarie 2021, agenții din cadrul Grupului de trafic al Gărzii Civile au controlat 3.108 camioane și 187 de autobuze în Galicia. În cadrul acestor controale, 759 de șoferi de camioane și 22 de șoferi de autobuze au fost denunțați pentru nerespectarea unora dintre preceptele normelor de circulație și de siguranță rutieră. Aceste plângeri s-au materializat în 1.067 de sancțiuni legate de camioane și 27 legate de autobuze.

Cele mai frecvente sunt plângerile pentru timpii de conducere excesivi, urmati de cele legate de nereguli administrative în documentație sau de cele datorate excesului de greutate și proastei dispuneri a încărcăturii.

Următoarea acțiune Roadpol: 8-14 mai

Controalele fac parte din campania transnațională de monitorizare a traficului „Truck & Bus” a rețelei Roadpol. Următoarea săptămână de acțiune „Truck & Bus” este programată între 8 și 14 mai 2023.

Articole similare

Ad