Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele de transport containerizat se stabilizează. MSC și Maersk se despart în 2025.

Conform unei analize realizate de Upply, tarifele de transport maritim par să se stabilizeze după ce au scăzut constant în ultimele șase luni, dar numai datorită numeroaselor anulări ale apelurilor portuare.

Prima jumătate a lui 2023 pare complicată pentru companiile de transport maritim, deoarece rezultatele lor financiare săptămânale se prăbușesc sub impactul scăderii tarifelor și volumelor de mărfuri.

Activitatea din ianuarie a fost caracterizată de trei aspecte principale. MSC și Maersk au anunțat că se vor despărți în 2025, creditând teoria imploziei alianței la care Upply s-a referit într-o analiză de acum câteva săptămâni, privitoare la posibile scenarii pentru transportul containerizat. Cei doi coloși se separă deoarece a devenit tot mai complicată reconcilierea a două strategii divergente, care continuau să utilizeze același sistem de operare. Prin urmare, lucrurile trebuiau schimbate, ceea ce a fost posibil în cele din urmă prin creșterea dimensiunii celor două grupuri și a finanțelor lor.

Prețurile par să fi atins un punct scăzut, de unde să nu mai scadă în continuare, chiar dacă MSC încă se comportă foarte agresiv în încercarea de a umple capacitatea flotei sale mari. Aceste niveluri ale tarifelor sunt încă prea mici pentru a susține o calitate ridicată a serviciilor, dar, odată cu negocierile în curs, este tentant pentru expeditori să profite de tendința actuală a pieței.

La acestea se adaugă o calitate în general scăzută în continuare a serviciilor, deoarece doar câteva nave continuă să navigheze, cu viteze mici, pe fondul unei vacanțe prelungite de Anul Nou Chinezesc, al cererii scăzute și al reducerii producției ca urmare a unei creșteri în mare măsură a cazurilor de Covid.

Articole similare

Ad