Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de asigurari se reaseaza pe final de an

Falimentul Astra i-a facut pe ceilalti asiguratori sa realizeze ca piata este nesigura si ca trebuie sa isi adapteze preturile la realitatea din piata. De aici si cresterea de trei ori a primelor de asigurare intr-un singur an. Adevarul este ca rata daunei este uriasa (in cazul vehiculelor de peste 18 t vorbim de un procent si de 200%), iar aceasta provine in special din daune morale.
La ora actuala piata este intr-un continuu zbucium. Exista asiguratori care sunt pozitionati in prezent mai jos din punct de vedere al pretului pe categoria de transport international – cum ar fi Asirom – care probabil ca va opera majorari in perioada urmatoare, apreciaza Viorel Vasile, CEO Safety Broker.
 

De asemenea, celelalte societati de asigurare care au tarife mai mari este de asteptat ca le ca vor mai reduce putin. Costul RCA pentru un autotractor nou, cu bonus 0, este de 2.500 de euro/an. In cazul masinilor mai vechi, cu istoric bun in ultimii 4-5 ani, asigurarea poate ajunge la 1.500 de euro/an. „Pentru perioada urmatoare nu cred ca vor fi modificari spectaculoase ale pietei, nici in plus, nici in minus. Asiguratorii vor incerca sa se pozitioneze cat mai bine in piata si isi va ajusta usor pretul. Pe final de an, cand vor fi majoritatea innoirilor de polite, s-ar putea sa asistam la scaderi mici de pret. Recomandarea catre transportatori este sa solicite cat mai multe oferte, chiar daca lucreaza dedicat cu un anumit asigurator, intrucat este posibil sa apara oscilatii de pret de la o zi la alta in cazul aceleiasi societati si ar putea beneficia de o cotatie buna de pret“.

Articole similare

Ad