Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Poliția rutieră din Belgia testează cu succes un nou tip de control al tahografului

Pe 17 februarie, diferite servicii de inspecție au efectuat o inspecție amplă de-a lungul E40 în Wetteren. Pentru prima dată, poliția rutieră federală a utilizat un dispozitiv de citire a datelor de la tahograf de la distanță, iar eficiența acestui sistem a dus la detectarea unui număr mare de încălcări.

Aceasta este una dintre măsurile din Pachetul de mobilitate 2022: serviciile de inspecție pot verifica datele tahografului de la distanță, astfel încât să poată opri vehiculul doar în cazul în care există suspiciunea unei încălcări. Anul trecut, mai multe țări, printre care Țările de Jos, Danemarca, Germania și Polonia, au demarat aceste tipuri de verificări, însă Belgia nu dispunea încă de echipamentele necesare.

Testul de ieri de la Wetteren a funcționat în felul următor: de-a lungul autostrăzii, la câțiva kilometri în amonte, va fi instalată o antenă cu ajutorul căreia vor putea fi citite de la distanță anumite date de bază ale tahografului. Cu ajutorul unui smartphone conectat la dispozitiv și a unui cod de culori, poliția poate vedea dintr-o privire care sunt vehiculele care nu sunt în regulă. Aceste camioane sunt apoi scoase de pe șosea pentru o verificare mai amănunțită a tahografului.

Operațiunea Albatros din 17 februarie a verificat amănunțit 128 de camioane și autobuze și a constatat 25 de încălcări: 20 de încălcări legate de timpii de conducere și de odihnă sau de utilizarea tahografului, 3 încălcări legate de obligația de întoarcere pentru camioanele străine și 2 încălcări în ceea ce privește obligația de întoarcere pentru șoferii străini.

Au fost implicate și alte servicii de control, inclusiv poliția locală, vama, inspectoratele sociale și Autoritatea Europeană a Muncii. De asemenea, auditul a evidențiat 2 cazuri de fraudă cu AdBlue, 12 încălcări privind stivuirea, 1 încălcare a permisului de conducere și 15 încălcări legate de fraudarea legislației sociale (muncă nedeclarată, fraudă socială etc.). În plus, un șofer a fost testat pozitiv pentru consumul de alcool și trei șoferi au folosit telefoanele mobile la volan.

Articole similare

Ad