Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TAPA EMEA atinge o etapă importantă în ceea ce privește securitatea încărcăturii, înregistrând cea de-a 1.000-a certificare privind cerințele de securitate a instalațiilor (FSR)

Asociația pentru protecția bunurilor transportate (TAPA) din regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), cea mai importantă asociație din industria de securitate a mărfurilor și de reziliență a lanțului de aprovizionare, a înregistrat cea de-a 1.000-a certificare privind cerințele de securitate a instalațiilor (FSR), continuând să își accelereze activitățile de reducere a furturilor de mărfuri care costă întreprinderile sute de milioane de euro pe an.

Cea de-a 1.000-a certificare FSR în EMEA a fost obținută de DHL Express la sediul din Dubai South, care a primit cea mai înaltă acreditare FSR de nivel A în urma unui audit efectuat de SGS, unul dintre organismele de audit independente aprobate de asociație.

Dezvoltate de profesioniști în domeniul securității lanțului de aprovizionare, cerințele de securitate a instalațiilor (FSR) ale Asociației sunt concepute pentru a proteja produsele de mare valoare și cele vizate de furt în instalații, cum ar fi operațiunile de depozitare și centrele de distribuție.

Aceasta este revizuită la fiecare 3 ani pentru a se asigura eficacitatea sa și pentru a aborda amenințările noi sau emergente la adresa securității lanțului de aprovizionare. Membrii TAPA EMEA sunt încurajați să selecteze furnizori de servicii care îndeplinesc sau depășesc cerințele de certificare FSR ale asociației și au vizibilitate deplină asupra companiilor și locațiilor certificate prin intermediul sistemului de informații TAPA EMEA (TIS) protejat prin parolă. În regiunea EMEA, un total de 168 de companii dețin certificări TAPA FSR în 59 de țări.

Adoptarea standardelor de securitate ale asociației ca parte a programelor de securitate a lanțului de aprovizionare ale producătorilor și furnizorilor de servicii logistice este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai eficiente răspunsuri pentru a contracara nivelurile în creștere ale infracțiunilor legate de mărfuri în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. În timp ce TAPA EMEA continuă să își exprime îngrijorarea cu privire la faptul că informațiile privind majoritatea furturilor de mărfuri nu sunt raportate în baza sa de date TIS, numai în ultimii trei ani, asociația a obținut date privind peste 24.000 de furturi din lanțurile de aprovizionare din regiune, care au implicat pierderi de produse în valoare de peste 400 de milioane de euro. Și, această valoare a pierderilor se bazează pe faptul că doar 31% dintre infracțiunile înregistrate indică o cifră a pierderilor financiare.

Infracțiunile majore în domeniul transporturilor de mărfuri, în care hoții de mărfuri au vizat produse în valoare de 100.000 euro sau mai mult într-un singur atac, au produs o pierdere medie de 516.000 euro per infracțiune în ultimii trei ani.

„Suntem mândri să înregistrăm cea de-a 1.000-a certificare FSR în regiunea EMEA și felicităm DHL Express pentru că a atins această etapă importantă în Dubai South. Având în vedere că securitatea mărfurilor este supusă unei presiuni constante în regiunea noastră, este de datoria cumpărătorilor de servicii logistice să caute parteneri care demonstrează cel mai puternic angajament în ceea ce privește securizarea produselor lor pe tot parcursul procesului de la un capăt la altul al lanțului de aprovizionare. Colaborarea cu companii care dispun de instalații certificate FSR reprezintă una dintre aceste garanții importante. Pierderile de care avem cunoștință în EMEA sunt deja substanțiale și, pentru unele tipuri de bunuri, costul real al pierderilor poate fi de 5-7 ori mai mare decât valoarea produselor furate”, a declarat Thorsten Neumann, președinte și director executiv al TAPA EMEA.

„Recunoaștem toate companiile cu certificări FSR pentru că recunosc valoarea standardelor noastre industriale, dar, având în vedere că furturile de marfă sunt înregistrate în 90 de țări numai în EMEA, încurajăm de urgență mai multe companii să se uite la standardele noastre pentru a se proteja împotriva pierderilor și pentru a-și proteja relațiile cu clienții și reputația mărcii”, a adăugat acesta.

Pe lângă FSR, asociația oferă, de asemenea, cerințele de securitate în domeniul transporturilor rutiere (TSR), care au înregistrat o creștere de 24% a numărului de certificări în ultimele 12 luni, și standardele industriale privind cerințele de securitate în domeniul parcărilor (PSR), care au înregistrat o creștere de 12% de la un an la altul.

Articole similare

Ad