Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lidl începe o rută de containere din Bangladesh către Europa

În martie 2023, compania de transport maritim Tailwind Shipping Lines – înființată de lanțul german de supermarketuri Lidl pentru a-și transporta mărfurile din Asia în Europa – va lansa în martie 2023 transportul de containere Tiger Express, care va lega portul Chittagong (în Bangladesh) de porturile europene Barcelona și Moerdijk (în Olanda), oferind un timp de călătorie de 20 de zile (până la Barcelona) și o frecvență de 18 zile. Această rută a fost activată în principal pentru transportul de textile.

La fel ca în cazuri similare de transport de containere din Asia efectuat direct de producători sau comercianți, și acesta se va baza pe mici nave container închiriate. De fapt, Tailwind Shipping Lines va utiliza navele Faith de 917 teu, Panda 02 de 803 teu și Solong de 803 teu. Absența escalelor intermediare sau de transbordare va face ca transportul să fie rapid și punctual.

Aceasta este cea de-a doua rută directă de containere între Asia și Europa, după cea lansată în 2022 din porturile chinezești Taicang, Ningbo și Shenzhen către porturile europene Koper, Barcelona și Rotterdam. Pentru aceasta se folosesc portcontainere mai mari decât cele din Bangladesh, care au capacități între 4.000 și 5.500 teu, iar potrivit zvonurilor, în luna mai ar putea intra în funcțiune și Chicago de 6.000 teu.

Articole similare

Ad