Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica din SUA ar putea crește cu 6,8% pe an până în 2026

Pandemiile și războaiele nu vor afecta industria logistică din SUA, care va putea să-și crească cifra de afaceri anuală cu o medie de 6,8% (Carg) în perioada de 5 ani 2021-2026, ajungând la o valoare de 1.500 de miliarde de dolari în 2026. Acest lucru a fost precizat în raportul „USA Logistics Industry Outlook to 2026F: Driven by Infrastructural Investments and Government Support in the USA”, realizat de Ken Research. Principalul motor al acestei creșteri este reprezentat de investițiile în infrastructură și de sprijinul planificat de guvernul federal pentru această industrie.

În ceea ce privește cererea, comerțul electronic rămâne unul dintre principalii factori de creștere în SUA. În 2020, pandemia Covid-19 nu a redus oferta și cererea de depozitare, iar datele arată că chiriile medii sunt stabile la 6,76 dolari pe picior pătrat. În timpul pandemiei, cererea de spații legate de comerțul electronic a crescut, în special cele urbane pentru livrări last mile.

Recent, administrația Biden a lansat programul Flow (Freight Logistics Optimisation Works), dedicat schimbului de date digitale de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, adică autoritățile portuare, companiile de logistică, expeditorii, transportatorii, producătorii și vânzătorii de mărfuri.

Într-o etapă ulterioară, este planificată o reorganizare a întregului sector, care în prezent rămâne încă fragmentat. De fapt, în Statele Unite, alături de multinaționale de talia UPS sau FedEx, mai mult de 21.000 de întreprinderi active în domeniul logisticii și al transportului de mărfuri. De asemenea, Ministerul Transporturilor pune în aplicare un plan de combatere a deficitului de șoferi în industria de transport rutier, în colaborare cu Ministerul Muncii. Acesta are în vedere un program pilot pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, cu formare, ucenicie, salarizare și închiriere de șoferi.

Ken Research are în vedere, de asemenea, o actualizare tehnologică completă în întregul lanț de aprovizionare prin gestionarea unor cantități mari de date (Big Data), învățarea automată (Machine Learning), inteligența artificială și tehnologiile Asrs (automatizarea depozitelor în ceea ce privește depozitarea și manipularea mărfurilor).

Articole similare

Ad