Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzacţie surpriză pe piaţa de transport: Dumagas are un nou proprietar

Omnia Capital, o companie activă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, vrea să construiască un grup de afaceri de transport cu o cifră de afaceri de peste 4 ori mai mare decât a realizat Dumagas în 2021.

Omnia Capital a anunțat ieri preluarea Dumagas de la fondul de investiţii Bancroft, cel care a deţinut în trecut şi Mobifon SA (Vodafone).

Tranzacţia face parte din strategia Omnia Capital de a investi în industrii strategice şi sectoare fragmentate, transportul fiind de doi ani în atenţia investitorilor, cu scopul de a consolida sectorul în jurul companiilor din România şi din Marea Britanie. De altfel, în ultimele 6 luni Omnia Capital a mai achiziționat 123credit (România) şi Ruplas Group (Marea Britanie).

Obiectivul declarat al Omnia Capital este de a dezvolta în jurul Dumagas o platformă de transport prin alte achiziţii, construind un grup transeuropean cu cifra de afaceri de 100 milioane euro. Un astfel de grup va putea consolida know-how-ul pe care fiecare companie îl deţine, va putea servi mai bine clienţii şi va putea aborda categorii noi de clienţi, economii de scară şi sisteme de pârghii pentru working capital şi finanţare – au declarat reprezentanții companiei.

Ținând cont de lipsa de comenzi de transport și costurile ridicate de la finalul lui 2022 și începutul lui 2023, probabil că Omnia Capital va găsi ușor și alte firme de transport care încep să simtă greul crizei de pe piață, după un semestru II record în 2022.

DumagasTransport a închis 2021 cu o cifră de afaceri de 31,12 milioane de euro, singura companie de transport românească care a depășit 100 de milioane de euro fiind International Alexander.

Articole similare

Ad