Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: 4 din 10 companii logistice sunt afectate de atacuri cibernetice

În ultimele zile, un număr tot mai mare de servere italiene au fost victimele unor hackeri, care au necesitat intervenția Poliției poștale și de comunicații, precum și a Agenției Naționale de Securitate Cibernetică (Acn).

De asemenea, industria transporturilor și cea a logisticii sunt din ce în ce mai îngrijorate, datorită acestor tipuri de acțiuni.

Ivano Gabrielli, directorul Poliției poștale și de comunicații din Italia a declarat într-un interviu acordat pentru postul regional Radio24 faptul că patru din zece atacuri cibernetice afectează companiile din sectorul logisticii și al distribuției de mărfuri.

Prin urmare, toți operatorii din industrie trebuie să respecte câteva reguli de bază și să acorde o atenție deosebită e-mailurilor suspecte pentru a evita să devină victime ale atacurilor cibernetice.

Digitalizarea sectorului și dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii, care nu sunt întotdeauna însoțite de protocoale de securitate adecvate și de o formare corespunzătoare, reprezintă un element de vulnerabilitate al sistemului, exploatat din ce în ce mai des pentru atacuri cibernetice care îi afectează și pe consumatorii.

Articole similare

Ad