Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul mexican Bimbo cumpără Vel Pitar de la NCH Capital

Bimbo, gigantul mexican pe nișa panificației a anunțat oficial că a cumpărat integral producătorul de panificație Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, administrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital).

Grupul Bimbo a confirmat că a „ajuns la un acord” pentru achiziționarea Vel Pitar, situat în orașul Râmnicu Vâlcea, dar a adăugat că „în acest moment nu pot împărtăși mai multe informații”.

Tranzacția marchează o nouă piață pentru firma mexicană, care, în prezent, nu deține alte operațiuni în România, potrivit purtătorului de cuvânt pentru Just Food.

Înființată în 2001, Vel Pitar produce pâine de marcă, chifle, dulciuri, precum gogoși și covrigi. Afacerea operează zece fabrici în nouă orașe din România, printre care Vâlcea, Argeș, Brașov, Cluj, două în Galați, Iași, Giurgiu, Gorj, Olt și Dâmbovița, având peste 2.500 de angajați.

Vel Pitar este unul dintre cei mai buni în sectorul de panificație și cereale din România, cu o cotă de 10% din punct de vedere al valorii de piață în 2021, conform cifrelor compilate de GlobalData.

În 2021, Grupo Bimbo a anunțat două achiziții – afacerea indiană de panificație – Kitty Bread și Popcornopolis – producătorul american de popcorn. Mișcarea pentru Kitty Bread a venit la opt luni după ce grupul a cumpărat o altă brutărie indiană, Modern Foods.

De asemenea, Bimbo a achiziționat recent active de panificație în Brazilia de la ARYZTA, împreună cu producătorul american de biscuiți Emmy’s Organics. De asemenea, firma spaniolă Grupul Apex a preluat, anul trecut, marca de popcorn Pop Up de la Bimbo, în timp ce grupul mexican a vândut Ricolino către Mondelez International. Grupul Bimbo și-a raportat cele mai recente rezultate în octombrie pentru cel de-al treilea trimestru. Vânzările aflându-se în creștere cu 20% față de anul precedent, iar venitul operațional cu 37,6%.

Articole similare

Ad