Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

31% dintre companiile din sectorul transporturilor din Spania au un risc maxim sau ridicat de a intra în incapacitate de plată

Potrivit datelor Insight View, 31% dintre companiile spaniole din sectorul transporturilor prezintă un risc maxim sau ridicat de a intra în incapacitate de plată, ceea ce reprezintă o creștere de 1% față de cifra din anul precedent.

În plus, analiza conturilor agregate ale sectorului de transporturi indică marje de 2%, ceea ce sporește impactul tensiunilor tot mai mari suferite de această verigă-cheie a lanțului logistic.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un sector esențial căruia i s-a permis să continue să funcționeze în perioada restricțiilor din 2020, marjele și nivelul său de activitate per ansamblu au suferit un impact puternic începând cu 2021, din cauza efectului în lanț asupra canalelor de distribuție, de problemele de aprovizionare, de creșterile și scăderile prețurilor la carburanți și de dificultatea de a transfera variațiile suferite de costurile sale directe asupra prețurilor finale.

În ultimii trei ani, companiile din domeniul transporturilor din Spania au înregistrat o scădere semnificativă a ratelor de solvabilitate, de lichiditate și de flux de numerar în comparație cu valorile lor pe termen lung, ceea ce indică o deteriorare a capacității acestor companii de a-și respecta angajamentele de plată.

Conform datelor Insight View, companiile de transport rutier de mărfuri sunt concentrate în Madrid (14%) și Barcelona (10%). Acestea sunt urmate ca importanță de patru provincii mediteraneene: Valencia (6%), Murcia (5%), Malaga (3%) și Alicante (3%). Structura comercială a sectorului este foarte fragmentată. Doar 5% dintre acestea sunt constituite din întreprinderi mijlocii și mari. 28% sunt întreprinderi mici, iar 67% sunt microîntreprinderi.

Analiza vechimii întreprinderilor arată cifra de afaceri ridicată din acest sector: 53% dintre întreprinderile de transport rutier de mărfuri au fost înființate în ultimul deceniu, ceea ce reprezintă un procent foarte ridicat în comparație cu alte activități productive.

Articole similare

Ad