Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania, Danemarca și SUA sunt primele 3 țări pentru munca la distanță

Indicele global al muncii la distanță relevă atractivitatea țărilor pentru munca la distanță prin evaluarea diferitelor aspecte, cum ar fi securitatea cibernetică, infrastructura digitală, condițiile economice și sociale și gestionarea Covid-19.

Germania este țara de top pentru munca la distanță, potrivit Indexului global al muncii la distanță realizat de NordLayer. Ea este urmată de Danemarca, SUA, Spania, Lituania, Olanda, Suedia, Estonia, Singapore și Franța. Raportul a evaluat în total 66 de țări. Lista completă este disponibilă aici: https://nordlayer.com/global-remote-work-index/

Indicele a fost întocmit prin evaluarea și compararea țărilor folosind patru dimensiuni ale indicelui. Împreună, acestea combină diverse atribute detaliate (sau subdimensiuni) care ajută la evaluarea atractivității generale a muncii la distanță:

  1. Securitatea cibernetică – infrastructură, răspuns și măsuri legale;
  2. Condiții economice și sociale – siguranță, atractivitatea turistică, cunoașterea limbii engleze, costul vieții și asistența medicală;
  3. Infrastructură digitală și fizică – calitatea internetului, accesibilitate, infrastructură electronică, e-guvernare, infrastructură fizică și spații de co-working;
  4. Răspunsul la COVID-19 – ratele de vaccinare și de răspuns.

Categoria securității cibernetice este dominată de țările mici din UE

Țările au performanțe diferite în fiecare categorie. Categoria securității cibernetice este dominată de țări europene mai mici, precum Slovacia, statele baltice Lituania și Estonia și Grecia. Statele membre ale UE au ocupat primele 18 locuri în domeniul securității cibernetice.

Accesibilitatea necesită un compromis în ceea ce privește siguranța

Canada, Regatul Unit, Portugalia, SUA și, respectiv, Germania sunt cele mai favorabile cinci țări pentru munca la distanță în ceea ce privește condițiile economice și sociale. Cu toate acestea, nivelurile de bogăție ale țărilor nu garantează securitatea cibernetică.

Deși țări precum Malta, Noua Zeelandă și Emiratele Arabe Unite ocupă un loc relativ bun în ceea ce privește condițiile economice și sociale, acestea se confruntă cu riscuri de securitate cibernetică mai mari decât alte țări cu condiții economice și sociale similare.

Indicele arată că lucrătorii la distanță care doresc să găsească o locație mai ieftină pentru a se reloca vor trebui să facă compromisuri în privința unor aspecte precum siguranța generală sau nivelul de limba engleză vorbit în țară.

În Coreea de Sud și Singapore este ușor să te afli atât din punct de vedere digital, cât și fizic

Accesibilitatea și calitatea internetului sunt esențiale pentru ca o persoană să poată lucra fără griji. Prin urmare, metrica privind infrastructura digitală și fizică a fost foarte importantă la elaborarea indicelui. Conform acestei metrici, Coreea de Sud și Singapore se află pe primul loc, urmate de Emiratele Arabe Unite, Danemarca și Elveția.

Munca la distanță – o tendință în creștere pretutindeni

Munca la distanță este un subiect de discuție de ceva vreme, companii precum Airbnb anunțând munca la distanță completă, dar angajatori precum Elon Musk considerând munca la distanță „neproductivă”.

„Cu toate acestea, tendința este clară – încă de la începutul COVID-19, munca la distanță sau hibridă a devenit inevitabilă chiar și în acele companii care anterior predicau importanța interacțiunilor față în față. Acesta este motivul pentru care NordLayer a realizat această analiză detaliată și a decis să publice Indexul global al muncii la distanță. Am luat în considerare toți parametrii fundamentali pe care țările trebuie să îi îndeplinească în timp ce cercetăm cele mai bune țări pentru a lucra de la distanță, evaluând în detaliu o serie de date. Indexul Global Remote Work Index pune accentul pe siguranța și fiabilitatea mediului fizic și digital. De asemenea, a acordat o atenție deosebită securității cibernetice. În acest sens, este o resursă excelentă pentru angajații la distanță care doresc să se relocheze sau să lucreze într-o altă națiune decât cea în care locuiesc în prezent”, spune Juta Gurinaviciute, director de tehnologie la NordLayer.

Cum se lucrează de la distanță în condiții de siguranță

Pentru cei care aleg să lucreze de la distanță, Gurinaviciute sugerează să rețină câteva sfaturi practice pentru a rămâne în siguranță – chiar dacă țara respectivă se află sus în clasamentul securității cibernetice:

  1. Folosirea unui dispozitiv și conturi separate pentru muncă. Pentru a evita crearea de riscuri pentru infrastructura IT a companiei, cel mai bine este păstrarea dispozitivelor personale și cele profesionale separate. Același lucru este valabil și pentru conturile de utilizator. Laptopurile emise de angajator ar trebui să conțină instrumentele de securitate necesare pentru protecție. Asigurarea că toate programele informatice sunt actualizate, pentru a nu pierde actualizările importante de securitate. Dacă se va folosi un singur dispozitiv atât în scopuri personale, cât și profesionale, trebuie luat în considerare partiționarea hard disk-ului acestuia.
  2. Păstrarea rețelei de acasă în siguranță. Trebuie asigurat că routerul este protejat cu parolă și că se folosește o rețea privată virtuală (VPN) de încredere pentru a securiza conexiunea la internet. Un VPN reduce semnificativ capacitatea persoanelor din exterior de a vă intercepta datele și de a viza ceea ce faceți online. Dacă firma nu utilizează un VPN pentru afaceri, se poate oricând abonarea la o soluție ușor de utilizat pentru uz individual.
  3. Potrivit unei cercetări efectuate de NordPass, cea mai populară parolă din SUA este „123456″. Acesta este un obicei incredibil de periculos. Este recomandat să nu se refolosească niciodată parolele. În schimb, se poate crea o parolă complexă și unică pentru fiecare cont. În cazul în care contul de la serviciu sau cel personal este compromis într-o încălcare a datelor, va fi necesară schimbarea doar a unei singure parole. În acest fel, toate celelalte conturi vor rămâne în siguranță față de încercările de umplere a credențialelor. Pentru a stoca în siguranță acest număr mare de parole, se poate folosi un manager de parole.

Indexul global al muncii la distanță realizat de NordLayer a fost realizat pe baza a patru dimensiuni care se concentrează pe mediul de securitate cibernetică al țărilor, pe condițiile economice și sociale, pe infrastructura digitală și fizică, precum și pe răspunsul și gestionarea Covid 19.

Articole similare

Ad