Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste jumătate dintre camioanele verificate în Roadpol au fost găsite cu abateri

Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) a dezvăluit detalii despre prima săptămână de inspecții Roadpol din 2023 ale vehiculelor în lucru. Acțiunea a avut loc în perioada 14-19 februarie și a constatat 269 de încălcări din 436 de vehicule verificate.

ELA precizează că inspecțiile s-au desfășurat în Olanda, România, Malta, Danemarca, Belgia, Croația și Austria, unde au participat 283 de ofițeri de control, dintre care 40 de observatori din alte state membre și 18 membri ai personalului ELA.

În total, au fost inspectate 436 de vehicule cu accent pe tahografe și respectarea timpilor de conducere sau perioada de odihnă a șoferilor, precum și pe controlul documentelor de transport și pe condițiile tehnice a vehiculelor cu cerințele legale.

De asemenea, campania a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la drepturile și obligațiile de bază ale șoferilor și operatorilor prin distribuirea de broșuri informative produse de ELA, ca parte a unei campanii coordonate de informare și conștientizare în domeniul transportului rutier #RoadToFairTransport.

Potrivit ELA, o persoană a fost arestată pentru alte activități ilegale, iar trei vehicule au fost reținute. ELA a precizat că majoritatea încălcărilor constatate au fost la timpii de conducere și odihnă, la utilizarea tahografului, starea tehnică a vehiculului, condițiile de muncă ale șoferilor, inclusiv la plata salariilor, tot astfel cum și la munca nedeclarată sau probleme legate de permisele de conducere.

Articole similare

Ad