Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutiile pentru gestionarea eficienta a flotei au fost dezbatute la Fleet Management Conference

Cea de-a patra editie Fleet Management Conference, organizata de Evensys pe 18 noiembrie la Bucuresti, a reunit reprezentanti ai asociatiilor de profil din industria auto, manageri de flote ai celor mai importante companii multinationale, dar si consultanti care au oferit solutii pentru optimizarea performantei flotelor si modalitati de rezolvare a provocarilor precum reducerea costurilor, eficientizarea bugetelor sau remarketing-ul auto.
 

Evenimentul a constituit o oportunitate de a aduce in prim plan principalele actiuni de imbunatatire a gestionarii flotelor prin externalizarea serviciilor pentru a reduce volumul de munca alocat administrarii flotei si a aduce valoare adaugata organizatiei prin alocarea resurselor catre alte activitati sau prin standardizarea parcului auto in functie de activitatea si obiectivele companiei. In plus, conducatorii autovehiculelor au reprezentat un alt topic de interes, fiind prezentate modalitati de imbunatatire a comportamentului acestora prin cursuri de sofat defensiv sau introducerea unei matrice de consecinte si a stimulilor pozitivi sau negativi pentru rezultatele obtinute in baza indicatorilor de performanta stabiliti in aceasta.
In cadrul celor doua sesiuni de conferinta au mai fost abordate subiecte care au relevat dificultatile cu care se confrunta managerii de flota si companiile, precum impozitul local, care afecteaza decizia de cumparare si ingreuneaza procesul de modernizare a parcului auto. De asemenea, un alt aspect dezbatut a fost ineficienta politicilor actuale de descurajare a practicilor ilegale in segmentul achizitionarii vehiculelor second-hand si necesitatea de imbunatatire a acestora si de eliminare a cauzelor acestor practici in detrimentul tratarii efectelor.
In ciuda provocarilor, exista si initiative care pot redefini industria de flote auto, cateva exemple fiind un proiect pilot pentru masini electrice, eforturile de combatere a problemelor pietei auto second hand sau posibilitatea introducerii asigurarii pentru conducatorul auto in locul celei pentru autovehicul.
Principalele tendinte identificate de vorbitorii conferintei constau in externalizarea serviciilor de management al flotei, cu o crestere asteptata a segmentului IMM-urilor, crearea de flote flexibile, adaptabile si o atentie sporita acordata sigurantei angajatilor.
Evenimentul a fost organizat de Evensys, in parteneriat cu LeasePlan Romania, Renault Romania, Vodafone Romania, iTrack.

Articole similare

Ad