Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un șofer italian se oprește din cauza unui atac de cord, dar reușește să parcheze în siguranță înainte de a muri

Presa italiană relatează cazul unui șofer italian, Giovanni Gaito, un șofer de 40 de ani din Saviano (provincia Napoli), care a ales cel mai altruist mod posibil înainte de a părăsi această lume, și anume să aibă grijă de alții până în ultima clipă. Giovanni Gaito se deplasa în data de 23 februarie, cu puțin timp înainte de cină, pe tronsonul de pe A1 dintre Frosinone și Ceprano, în direcția sud, cu un camion încărcat cu gaz lichid, când a început brusc să sufere un atac de cord.

Giovanni, însă, nu s-a panicat, nu s-a oprit brusc, ci s-a gândit la cei care mergeau cu el pe drum în acel moment. Acest lucru a fost confirmat în mod clar de martorii care au asistat la incident, care le-au spus polițiștilor rutieri că camionul a zigzagat mai întâi în mod nesigur pe benzile autostrăzii și apoi s-a oprit pe banda de urgență. Șoferul, în ciuda bolii sale, a reușit astfel să oprească vehiculul și să evite un masacru, întrucât a asigurat încărcătura extrem de inflamabilă pe care o transporta.

Alte mărturii furnizate ulterior de poliție au permis o mai bună reconstituire a dinamicii evenimentului. Se pare că șoferul a fost ajutat și de colegii săi care, observând nesiguranța cu care înainta camionul pe care îl conducea, au format un fel de „barieră” mobilă între camionul-cisternă și celelalte mașini care veneau din sens opus.

După ce autocamionul s-a oprit pe banda de urgență, un număr mare de apeluri au fost transmise la centrul de apeluri de urgență 118, care a trimis rapid ajutoare pentru a-l salva pe bărbat, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el. La fața locului, personalul de urgență nu a putut decât să anunțe decesul acestuia din cauza unui atac de cord.

Articole similare

Ad