Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Franta, Ministerul Muncii intocmeste o lista neagra a companiilor care incalca reglementarile privind munca

Asa cum s-a intamplat si in Italia, unde s-a realizat o baza de date cu companiile de transport care prezinta nereguli, in Franta, printr-un decret din 23 octombrie se creeaza un fel de „lista neagra“ in care sunt cuprinse companiile care incalca reglementarile privind munca. Mai precis, decretul considera publicarea acestei „liste negre“ ca o masura in care un judecator poate decide sa pedepseasca o companie sau o persoana care a comis nereguli la locul de munca. In practica, publicarea – pe durata maxima de doi ani – nu este obligatorie, ci se va face din cand in cand, in urma unei evaluari a judecatorului.

Cel mai important lucru este ca se aplica pentru toate incalcarile legislatiei muncii, inclusiv a celei care reglementeaza detasarea internationala.

Scopul declarat al acestei publicari este de a alerta potentialii clienti ai companiilor „patate“ cu practici frauduloase. Prin transparenta, dar si in ideea ca firmele vor fi pedepsite de piata, legea spera sa descurajeze companiile in utilizarea unor astfel de practici.

Lista este disponibila pentru toti, gratuit, intr-o sectiune a Ministerului Muncii. Publicarea va include, in afara de identitatea companiei si a oamenilor, si o adresa, precum si natura infractiunii pentru care a existat o condamnare.

Articole similare

Ad