Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romanii trebuie sa respecte si salariul minim din Austria

Alaturi de Germania, si Austria cere acum ca soferii firmelor ce efectueaza operatiuni de cabotaj in tara lor sa primeasca salariul minim reglementat in aceasta tara, pentru perioada cat se afla pe teritoriul ei.
Companiile care fac operatiuni de cabotaj in interiorul Austriei trebuie sa completeze o un formular electronic, disponibil pe site-ul guvernului austriac, www3.formularservice.gv.at, iar o copie a acesteia trebuie sa se afle la bordul autovehiculului. Notificarea de detasare trebuie completata electronic si transmisa inainte cu o saptamana de a incepe operatiunea de cabotaj.
 

In situatii exceptionale sau a unor activitati care nu pot suporta intarzieri sau care trebuie efectuate intr-un termen scurt, notificarea poate fi trimisa inainte cu putin timp de a incepe operatiunea de cabotaj.
De retinut ca la bordul vehiculului trebuie sa se mai afle documentele doveditoare privind plata salariului minim al soferului, respectiv contractul de munca sau declaratia de termeni si conditii, fluturasul de salariu, dovada platii prin extras de cont, inregistrari salariale, evidenta orelor lucrate si documente referitoare la categoria de plata, toate in limba germana. Salariul minim pentru soferii profesionisti din Austria variaza intre 8,27 si 10,22 euro pe ora.
Reprezentantii autoritatilor fiscale pot solicita documente de plata, care trebuie prezentate ulterior in cazul in care perioada actuala de remunerare nu a fost inca terminata.
Diurnele pot fi considerate parte a salariului minim, daca nu au titlu de rambursare a cheltuielilor suportate efectiv pentru detasare, fiind destinate sa asigure protectia sociala a lucratorilor in cauza, compensand inconvenientele cauzate de detasare.
Daca, la un eventual control, la bordul vehiculului nu se gasesc documentele mentionate, amenzile sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro. Iar repetarea incalcarii acestei prevederi se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 euro.

Articole similare

Ad