Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Importurile si exporturile din/catre Austria si Ungaria au scazut

Potrivit barometrului Timocom, luna trecuta atat importurile cat si exporturile din cele 12 state monitorizate au cunoscut o usoara scadere fata de octombrie. Astfel, luna trecuta exporturile efectuate prin intermediul acestei burse au scazut pe majoritatea relatiilor. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat catre Austria si Ungaria, unde raportul marfa/camioane a fost de 18/82 si, respectiv 13/87. Pe locul doi se situeaza exporturile catre Franta, care au scazut de la 39/75 in octombrie, la 25/75 luna trecuta. Singura relatie pe care exporturile au ramas constante este Olanda, unde raportul marfa/camioane a fost de 8/92.
 

Tot in scadere au fost si importurile pe majoritatea relatiilor. Astfel, cea mai mare scadere s-a inregistrat la marfurile ce vin din Bulgaria, unde luna trecuta s-a inregistrat un raport marfa/camioane de 53/47, fata de 68/32 cat s-a inregistrat in octombrie. Nici spre Austria si Ungaria nu au mai venit la fel de multe marfuri luna trecuta cum s-a intamplat in octombrie. Astfel, din aceste tari s-au inregistrat raporturi marfuri/camioane de 39/61 si, respectiv 45/55 fata de 49/51 si, respectiv 55/45 in octombrie. Mai putine marfuri au plecat si catre Cehia si Polonia luna trecuta fata de octombrie, unde raportul marfa/camioane a fost de 89/11 fata de 96/4.
Cea mai mare crestere a importurilor luna trecuta s-a inregistrat pe relatia Spania, unde raportul marfa/camioane a fost 13/87, fata de 5/95, cat s-a inregistrat in octombrie. Cresteri s-au inregistrat si pe relatiile Italia si Franta, unde rapoartele marfa/camion au fost luna trecuta de 33/67 si, respectiv 10/90, fata de 27/73 si, respectiv 6/94.
Pentru perioada urmatoare, avand in vedere ca vine perioada Sarbatorilor, cand vanzarile cunosc cele mai mari cresteri din an, este posibil ca si pe bursa Timocom sa se inregistreze cresteri in special ale importurilor.

Articole similare

Ad