Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Citan Tourer, un model mai bine echipat, in linie cu Vito

Cu ocazia TecForum Clever BodyBuilder Solutions 2015, Mercedes-Benz a oferit jurnalistilor posibilitatea de a conduce cateva modele Citan, care din vara lui 2015 dispune de mai multe echipari optionale care cresc confortul soferului si pasagerilor, introduse o data cu trecerea la standardele de emisii Euro 6, care a presupus o revizuire a tehnologiei de propulsie si adaugarea unui convertizor catalitic pentru noxe.
Astfel, din vara lui 2015 Citan Tourer (fostul Citan Traveliner) sunt echipate standard cu pachetul BlueEfficiency, care include, printre altele, ECO start/stop si un consum imbunatatit.
 

Toate motoarele diesel Euro 6 beneficiaza de un cuplu maxim cu cate 20 Nm mai mare, atingand astfel valori intre 200 si 260 Nm, ceea ce se traduce intr-o crestere a puterii de tractiune cu circa 10%, in conditiile in care puterile maxime raman intre 75 si 110 CP.
Modelul Tourer „lung” este disponibil cu acoperis panoramic, cu inclinare catre locurile din fata. Geamul folosit pentru acoperisul culisant este fumuriu, fiecare jumatate deschizandu-se manual si separat inspre directia de mers. Inspre spate, acoperisul panoramic asigura iluminarea generoasa a interiorului.
Citan este echipat cu un nou sistem de navigatie, dezvoltat special pentru Citan. Dispozitivul a fost dimensionat pentru a intra in spatiul existent standard pe panoul de bord (format DIN 1) si este operat prin intermediul unui ecran tactil cu diagonala de 87 mm (3,5 inch). Echipamentul include navigatie GPS si harti digitizate pentru Europa de vest, cat si un port-USB, un slot pentru un micro-card SD, interfata AUX si Bluetooth.
In plus, siguranta este sporita prin introducerea unui sistem de asistenta la marsarier cu camera la viteze reduse, imaginea fiind proiectata in jumatatea din stanga a oglinzii retrovizoare, intensitatea luminii diminuandu-se pentru a nu deranja soferul. Parcarea este usurata gratie liniilor de ghidare pentru o apreciere mai buna a distantelor.
O alta noutate o reprezinta sistemul optional anti-furt, activat de la telecomanda de pe cheie.
Citan Tourer este disponibil si in Romania din ianuarie 2016.

Mai multe detalii puteti gasi in revista Tranzit din decembrie

Articole similare

Ad