Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conectivitatea est-vest pe agenda IRU și TRACECA

Secretarii generali ai IRU și ai Coridorului de transport Europa-Caucaz-Asia (TRACECA) au purtat discuții la nivel înalt privind evoluția rutelor, transportul intermodal și digitalizarea.

În cadrul unei întâlniri bilaterale, Asset Assavbayev, secretarul general al TRACECA, și secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, au discutat despre importanța coridorului de mijloc care leagă Europa de Asia Centrală, precum și despre combinarea eficientă a modurilor de transport, în special a celui feroviar, rutier și maritim.

Umberto de Pretto a subliniat sprijinul IRU pentru transportul intermodal și rolul soluțiilor digitale pragmatice în facilitarea combinării modurilor de transport. Este necesară o tranziție rapidă de la documentele pe hârtie la cele digitale pentru a reduce timpul și costurile de transport care leagă estul de vest.

„Pe lângă digitalizarea documentelor, ar trebui să ne străduim, de asemenea, să optimizăm fluxurile de date și gestionarea datelor”, a subliniat Umberto de Pretto. El a adăugat că dialogul dintre autoritățile și partenerii de afaceri care gestionează diferite moduri de transport este esențial pentru a realiza această optimizare.

Secretarii generali au subliniat, de asemenea, necesitatea de a promova instrumentele internaționale, cum ar fi TIR și CMR, precum și versiunile digitale ale acestora, în rândul guvernelor și întreprinderilor, pentru a consolida securitatea și încrederea între toți actorii din lanțurile de aprovizionare.

Asset Assavbayev i-a înmânat, de asemenea, un premiu lui Umberto de Pretto pentru eforturile sale și ale IRU de a promova inovarea și de a îmbunătăți transportul de-a lungul coridoarelor est-vest.

IRU și TRACECA vor continua să colaboreze pentru a promova securitatea și facilitarea transportului și a comerțului și pentru a avansa soluții armonizate și pragmatice atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Articole similare

Ad