Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logicor încheie anul 2022 cu o performanță solidă

Logicor, unul dintre cei mai importanți administratori de proprietăți imobiliare de logistică și distribuție din Europa a încheiat anul 2022 cu o performanță operațională solidă, datorită gestionării corecte a activelor și a tendințelor sectoriale cheie care continuă să sprijine creșterea cererilor.

Mediul mai ridicat al ratelor dobânzilor au dus la creșterea randamentelor investițiilor imobiliare în toată Europa, însă impactul asupra portofoliului Logicor a fost moderat de continuarea creșterii generalizate a chiriilor pe piețele sale.

„Pe parcursul anului 2022, cererea ocupanților a continuat să depășească oferta pentru proprietățile imobiliare logistice bine amplasate pe piețele noastre cheie. Acesta este un rezultat logistic excelent, determinat de aplicarea responsabilă a strategiei noastre de gestionare corectă a activelor și de creșterea prezenței noastre pe piețele în care operăm. Portofoliul nostru pan-european, baza diversă de clienți, echipele bine conectate și bilanțul robust înseamnă că suntem încrezători în perspectivele noastre de viitor și în oportunitățile de a livra pentru clienții noștri, pentru oamenii noștri și pentru comunitățile noastre.”,

a declarat Michael Slattery, CEO Logicor, potrivit unui comunicat.

Chiriile like-for-like 1 au crescut cu 4% de la an la an, determinată de noile contracte de închiriere și de reînnoirile la marje de relocare record, precum și de indexarea legată de inflație și de revizuirile chiriilor de piață privind contractele de închiriere permanente.

Venitul net din exploatare (noi) a înregistrat 665 de milioane de euro, o creștere de 2% față de anul încheiat la 31 decembrie 2021, reflectând niveluri mai ridicate de ocupare și o creștere continuă a chiriilor.

Din punct de vedere al gradului de ocupare EPRA, compania a marcat 96%, o creștere de 100 de puncte de bază față de anul anterior.

Totodată, valoarea brută a activelor a rezultat 15,4 miliarde de euro, o scădere de 313 milioane de euro sau de 2%, comparativ cu anul precedent. Pe o bază valutară constantă, valoarea portofoliului a fost în mare parte stabilă de la an la an. LTV ajungând la 47,7%, sub politica de îndatorare de cel mult 55%.

Articole similare

Ad