Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tehnologizare, automatizare, eficiență

Nu mai puțin de 23 de furnizori de intralogistică din șapte țări au ajuns în finala IFOY AWARD 2023, unde sunt înscriși cu 25 de produse și soluții, inclusiv șapte start-up‑uri. Testele finale IFOY vor avea loc la sfârșitul lui martie, la Dortmund, în Germania, la Test Camp Intralogistics. Cele șapte trofee vor fi decernate în cadrul unui eveniment dedicat, care urmează să aibă loc în cursul verii. Până atunci, rezultatele vor rămâne secrete, atât pentru finaliști, cât și pentru public.

Specialiștii în intralogistică Agilox, Combilift, Continental, Crown, DS Automotion, Hikrobot, IdentPro, Jungheinrich, Kemaro, Libiao Robotics, Mobile Easykey, Nimmsta, Raymond, STILL, Volume Lagersysteme și Youibot Robotics sunt competitorii IFOY Award din acest an. Lor li se alătură finaliștii categoriei „Start-up of the Year”: 1MRobotics, Chemovator (Loady), ff Fördersysteme, HUNIC, Predimo, Sentics și sereact.

Datorită expertizei juriului de specialitate, premiile IFOY sunt considerate cele mai importante distincții pentru inovație în intralogistică. Selecția este precedată de un audit amplu, cu cicluri de nominalizare și de testare. Echipamentele și soluțiile nominalizate pentru finală sunt supuse testelor IFOY și testelor de inovare științifică individuală la Messe Dortmund, jurații și echipele lor de consilieri din industrie fiind prezenți pentru a evalua ei înșiși finaliștii. Revista Tranzit este membră International Forklift Truck of the Year din partea României din 2011.

În acest articol vă prezentăm produsele și soluțiile înscrise la patru din cele șapte categorii:

Echipamente de depozit la înălțime

Configurat cu numeroase specificații de siguranță și confort, order-picker-ul vertical STILL PXV de 1,5 t poate ridica fără probleme încărcăturile atât pe culoare largi, cât și înguste, datorită dimensiunilor compacte și variabile.

PXV poate fi utilizat într-o gamă largă de industrii – producție, logistică, depozitare – asigurând utilizarea eficientă a spațiului de depozitare disponibil, inclusiv pe înălțime.

Inovația constă în înălțimea mare de picuire, 14,5 m, care poate fi atinsă rapid. Sistemul de asistență la navigație pilot iGo permite optimizarea vitezei, dar și manevrabilitate crescută.

STILL PXV stabilește noi standarde în utilizare și confort, grație sistemelor inteligente de asistență. Astfel, STILL OptiSpeed permite atingerea celei mai mari viteze de deplasare posibile fără a compromite siguranța, funcția Easy Touch eficientizează manipularea mărfurilor, iar liftul suplimentar poate fi coborât la înălțimea de ridicare dorită prin simpla apăsare a unui buton. Câmpul vizual excelent în direcția încărcăturii și a sensului de mers și cabina spațioasă, care amortizează șocul, cu bariere de înclinare, facilitează accesul la mărfurile ce trebuie manipulate.

Relevanță pentru industrie

Piața pentru order-pickere în Europa, Orientul Mijlociu și Asia (EMEA) este de 6.000 de echipamente pe an, cu potențial de creștere de 30% în următorii trei ani. Comerțul electronic este principalul motor de creștere a cererii de order-pickere, fiind căutate echipamentele care pot opera la înălțimi cât mai mari. Funcționarea simplă și intuitivă a PXV asigură familiarizarea rapidă cu sistemul, iar confortul sporit crește satisfacția operatorului, într-o perioadă în care forța de muncă este tot mai greu de găsit și de păstrat.

Beneficii pentru client

  • Preluare rapidă a comenzilor și manipulare eficientă a mărfurilor datorită Easy Touch;
  • Acces ușor și ergonomic la mărfuri chiar în spatele paletului, grație barierei laterale înclinabile;
  • Picuire ușoară pe palet, cu protecții pentru genunchi pe marginea cabinei;
  • Multă libertate de mișcare, fără colțuri și margini, pentru ridicarea rapidă a comenzilor;
  • Compactare și eficiență în depozitare, datorită înălțimii mari de ridicare și vitezelor rapide de manipulare și de deplasare, aceasta din urmă de până la 13 km/oră;
  • Ridicare rapidă și confortabilă, fără pierderi de viteză în timpul tranziției catargului, datorită catargului triplu, fără ridicare liberă;
  • Integrare ușoară a PXV în sistemele existente de management al fluxului de materiale, grație pregătirii MMS;
  • Manipulare rapidă, datorită ridicării și coborârii simultane a liftului principal și auxiliar;
  • Reducerea erorilor de picking, performanță ridicată (grație abordării semi-automate a compartimentelor) și evitarea accidentelor cu sistemul de asistență pentru navigație Pilot iGo;
  • Cea mai bună vizibilitate în direcția de conducere și de încărcare pentru un flux de lucru sigur și operare rapidă și intuitivă, datorită poziționării modulului de afișare de operare pe catarg și/sau pe partea de încărcare.

Modelul, care reprezintă o dezvoltare suplimentară a generației anterioare PXV, a fost lansat în februarie și intră în producția de serie pe 1 iunie 2023.

Produse competitoare: Jungheinrich EKS, BT Optio H

Crown SP 1500 a fost nominalizat IFOY chiar înainte de lansare. Stock-picker-ul complet reproiectat, cu o înălțime de operare de 11,2 m și capacități de încărcare de până la 1,25 t, a fost optimizat din punct de vedere al vizibilității, performanței și vitezei. Spațiul pentru operator este proiectat ergonomic, iar numeroasele detalii inovatoare vizează atât comenzile tradiționale, cât mai ales cerințele comerțului cu amănuntul și electronic.

Inovația constă în reproiectarea platformei pentru operator pentru a oferi mai multă vizibilitate, stabilitate, flexibilitate și ergonomie. Fereastra din mijloc este standard și unică în industrie, asigurând vizibilitate de neegalat la înălțime.

Compartimentul operatorului oferă un spațiu de lucru personalizabil, inclusiv comenzi reglabile, cu orientare unică a manetei de direcție și montare integrată a accesoriilor.

Performanța echipamentului, vitezele de ridicare, coborâre și deplasare, combinate cu coborârea regenerativă standard, îmbunătățesc productivitatea și timpul de funcționare. SP 1500 are interfață intuitivă, meniu în mai multe limbi și widget-uri configurabile, care sporesc implicarea și productivitatea operatorului.

Relevanță pentru industrie: Stock-picker-ele din seria SP1500 sunt proiectate și destinate pentru orice aplicație de ridicare a comenzilor, inclusiv comerțul cu amănuntul, cu ridicata, mobilier (asamblat și neasamblat), electrocasnice, piese mici, producție, ridicarea cărucioarelor sau platformei etc. Piața europeană pentru acest tip de order-picker se ridică la aproximativ 5.000 de unități anual.

Principalele beneficii pentru client sunt productivitate îmbunătățită, vizibilitate sporită, eficiență remarcabilă a operatorului, timp de funcționare crescut, compartiment ergonomic, personalizabil, și conectivitate inteligentă a utilajului, cu integrare în procesele clientului.

Modelul, nou dezvoltat, a intrat în producția de serie pe 9 ianuarie 2023.

Produse competitoare: Jungheinrich EKS, Linde V, Still EK-X

Combilift Aisle-Master OP, cu o înălțime de ridicare de 12,1 m și o capacitate de încărcare de până la 2 t, combină avantajele unui stivuitor articulat pentru culoare înguste și ale unui order picker. Stivuitorul articulat își arată puterea atât pe segmentul de înaltă performanță, cât și pe culoarul îngust, pentru livrarea pe raft și ridicarea comenzilor în vrac. Dispozitivul combinat poate fi folosit și ca stivuitor convențional cu anvelope din cauciuc pentru aplicații interioare și exterioare, cum ar fi încărcarea și descărcarea camioanelor.

Aisle Master-OP este disponibil într-un număr de variante, cu capacități de ridicare de la 1.500 până la 2.000 kg, înălțimi de ridicare de până la 12,1 m, și poate funcționa pe culoare înguste până la 1.750 mm. Dispune de un sistem patentat de direcție cu lanț, care permite stivuitorului să se articuleze mai mult de 205O, cu un motor de antrenare în linie și un ansamblu de punte motrice față, toate acestea permițând funcționarea pe culoar mai îngust. Pârghia de control multifuncțională programabilă a joystick-ului din compartimentul operatorului, care include comenzi pentru sistemul hidraulic și tracțiune, este reglabilă, pentru a permite condiții de lucru confortabile și ergonomice. Sistemul de detectare a prezenței operatorului din podea cuplează automat frâna de parcare atunci când operatorul coboară din utilaj pentru a lua comenzile. Înălțimea joasă a podelei de doar 280 mm permite accesul convenabil, cu o singură treaptă, de pe ambele părți ale echipamentului, ceea ce accelerează preluarea comenzilor în comparație cu operatorul care trebuie să urce și să coboare dintr-o poziție așezată. Designul cauciucului roților permite încărcarea și descărcarea camioanelor în aer liber.

Inovația constă în conceperea poziției operatorului în centrul utilajului, alături de treapta joasă, pentru a facilita aplicațiile de picuire, în care operatorul trebuie să urce și să coboare frecvent. Căile de acces sunt proiectate astfel încât să permită accesul ușor la palet, în timp ce echipamentul se află într-un culoar îngust. Combilift a patentat designul compartimentului de trecere. Aisle-Master OP are sistem de control cu joystick, care permite ca toate comenzile hidraulice și de tracțiune să fie pe o singură manetă. În plus, sistemul de direcție cu lanț patentat Aisle-Masters permite utilajului să supraarticuleze sarcina, pentru a obține lățimea minimă posibilă a culoarului, oferind o soluție robustă și fiabilă.

Nu există pe piață un echipament similar la această oră.

Relevanță pentru industrie: AME OP este utilizat în domenii de înaltă performanță, în care contează volumul și viteza de mișcare a paleților: comerț electronic, depozitare și distribuție, ambalare, transport și logistică, produse alimentare și băuturi, auto, producție și manipulare de produse farmaceutice și de asistență medicală.

Beneficii pentru client

Dezvoltarea Aisle-Master OP a fost inspirată de clienți, dar și de creșterea recentă a comerțului electronic. Partea frontală unică a echipamentului, cu sistem de direcție brevetat, îi permite să lucreze pe culoare foarte înguste, ceea ce poate crește capacitățile de depozitare. Compartimentul operatorului, cu platformă joasă, este ergonomic și crește eficiența aplicațiilor de picuire. Poziția operatorului facilitează observarea codului de bare al paletului și scanarea în poziția de culoar.

Aisle-Master OP permite scoaterea rapidă a bateriei, cu acces ușor din partea din spate a utilajului cu un stivuitor sau un transpalet, și are, de asemenea, un punct de încărcare încorporat. Echipamentul vine cu software-ul Combilift SHAPE în standard, ceea ce face posibilă operarea de către angajați având niveluri diferite de instruire și management de service și diagnoză superioare.

Modelul nou dezvoltat a intrat în producția de serie pe 1 februarie 2021.

Produse competitoare: Bendi Mini, Flexi 20, Raymond 7300

Echipamente de depozit la sol

Cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 1,4 și 2 t, seria de echipamente STILL EXH 14-20 Plus este destinată încărcării/descărcării camioanelor și pentru aplicații last-mile.

Cu baterie Litiu-ion integrată, dimensiunea mai mică înseamnă mai mult spațiu. Orice sarcină logistică poate fi abordată în mod specific de diferite modele ale seriei EXH 14-20 Plus. Toate pot fi echipate cu baterii plumb-acid sau Li-ion, cu furci de diferite dimensiuni sau cu echipamente suplimentare. Astfel, unitățile EXH 14 și 16 sunt ideale pentru aplicații last-mile. Ambele modele pot fi configurate cu baterii Li-Ion integrate, ce permit o distanță foarte scurtă de la spatele furcii până la șasiu, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în camion și a permite transportul unui europalet suplimentar.

Modelele EXH 18-20 Plus sunt ideale pentru aplicații de logistică sau în industrie, datorită capacității lor mari de încărcare și parametrilor de înaltă performanță.

Inovația constă în conceptul de operare, complet revizuit, cu accent pe operator. Seria EXH 14-20 Plus dispune acum de o manetă de control cu afișaj integrat în două versiuni. Așa-numita MMI (Interfață Man-Mașină) este interfața dintre operator și echipament și, prin urmare, pivotul în utilizarea zilnică. Dispunerea intuitivă a butoanelor este concepută astfel încât oricine să poată ajunge cu ușurință la toate comenzile. Grație afișajului integrat de pe manetă, operatorii pot vedea cele mai importante date despre utilaj în orice moment. Astfel, diferite programe de conducere pot fi selectate ori chiar create individual. Monitorul cu funcție tactilă, disponibil ca dotare opțională, este unic pe piață pentru această clasă de echipamente.

În plus, manevrabilitatea utilajelor a fost îmbunătățită, pentru a le face mai ușor de utilizat. Bateriile integrate Li-ion permit dimensiuni frontale cu până la 80 mm mai scurte și raze de viraj și lățimi de culoar semnificativ mai mici.

Relevanță pentru industrie: Transpaleții manuali reprezintă cea mai mare piață din sectorul de depozitare, cu aproape 100.000 de unități vândute în 2021, iar tendința este de creștere și în următorii ani. Acest lucru se datorează flexibilității lor și domeniilor diferse de aplicare.

Seria EXH este utilizată în toate industriile, de la producție la logistică și depozitare. În industriile prelucrătoare, seria EXH poate fi utilizată pentru transportul orizontal, precum și pentru furnizarea de componente pentru liniile de producție. Pentru companiile de logistică, EXH este ideală pentru încărcarea și descărcarea rapidă și eficientă a camioanelor trase la rampă. Nu în ultimul rând, transpaleții STILL pot fi utilizați și pentru aplicații last‑mile, de livrare la supermarketuri sau alte magazine.

Beneficii pentru client

Designul unic al capului manetei de comandă permite manevrare intuitivă pentru orice operator. Butoanele de dimensiuni generoase pot fi atinse cu ușurință de mâini având diferite dimensiuni. Afișajul integrat permite operatorilor să păstreze totul la vedere în orice moment. Toate datele relevante ale utilajului sunt afișate color. În acest fel, operatorii sunt întotdeauna informați despre nivelul de încărcare a bateriei, orele de funcționare sau programul de conducere respectiv. Afișajul tactil (opțional) marchează o revoluție în manevrabilitate. Operatorii de astăzi sunt obișnuiți să opereze smartphone-urile prin atingere, iar acum afișajul tactil construiește o punte către dispozitivele cu tehnologie de depozitare.

Modelul este o dezvoltare a unui utilaj existent, care a intrat în producția de serie la 1 ianuarie.

Produse competitoare: Jungheinrich EJE 114-120(i), Toyota LWE 140-200 (LWI 160), Crown WP

Raymond 8910 End Rider Pallet Truck – cu o capacitate de 3,63 t, a fost proiectat cu focus pe eficiența energetică și poate fi adaptat pentru o varietate de aplicații, inclusiv depozitare frigorifică, debarcader, încărcare și descărcare sau deplasări lungi la centrele de manipulare.

Adaptabil, scalabil și flexibil, cu diverse accesorii și opțiuni care îmbunătățesc productivitatea, acest transpalet de ultimă generație oferă o experiență de operare ușor de utilizat. Este echipat cu comenzi proiectate și poziționate ergonomic, servodirecție îmbunătățită și pedală de „om mort”, care necesită mai puțin efort pentru a opera inclusiv mărfuri voluminoase, cu puncte de înclinare căptușite și plăcuțe de podea care absorb vibrațiile și sporesc confortul.

De menționat sistemul de senzori pentru compartimentul operatorului (OCSS), care ajută la menținerea unei poziții de operare adecvate. Sunt disponibile diferite lungimi de furci și capacități de încărcare, pentru a maximiza productivitatea.

Inovația constă în posibilitatea funcționării îndelungate (un schimb complet) fără înlocuirea bateriei. Raymond 8910 are design compact și este foarte manevrabil. În comparație cu modelele anterioare a îmbunătățit eficiența energetică a celorlalți transpaleți din seria Raymond 8000. La proiectarea sa, echipa a decis trecerea la servodirecția electronică, ceea ce economisește cel mai mult consumul de energie. În plus, transpaletul este mai silențios și mai eficient energetic.

Opțiunea OCSS recent actualizată este proiectată în special pentru lucrul în aplicațiile de depozitare la temperatură controlată. Și componentele tehnologice îmbunătățite reduc consumul de energie, oferind timp de funcționare mai lung.

Funcția de centrare automată a anvelopelor la pornire și încetinirea automată în viraj conferă siguranță sporită operatorilor. Parametrii programabili ai echipamentului pot fi personalizați la viteza dorită de fiecare client.

O altă inovație este flexibilitatea compartimentului operatorului. Consola poate fi mutată cu 1 inch mai departe de operator, pentru spațiu suplimentar. În plus, roata poate fi mutată în poziție similară order-picker-elor, oferind un spațiu suplimentar de 1,25 inchi. Acesta este foarte util atunci când operatorii poartă costume speciale pentru lucrul în depozite frigorifice.

Relevanță pentru industrie: Transpaleții sunt tot mai căutați, astfel că este important că Raymond 8910 este optimizat pentru utilizare în aplicații grele, pe distanțe lungi și în depozite frigorifice, unde confortul operatorului contează mult. Domeniile de aplicare sunt distribuția de alimente și produse alimentare, producție, depozitare/3PL, manipulare produse en-gross și cu amănuntul.

Beneficii pentru client

Cazurile de forță calificată de muncă insuficientă sunt tot mai multe. Prin urmare, sunt necesare echipamente cu tehnologii ergonomice și prietenoase pentru operatori. Construit cu un compartiment de lucru încăpător și echipat cu comenzi intuitive, ușor de utilizat, acest transpalet oferă manevrabilitate excepțională, grație direcției electrice.

Trenul de rulare al transpaletului Raymond 8910 este ranforsat cu oțel și are puncte de îmbinare rezistente, pentru a face față sarcinilor maxime de lucru și a prelungi durata de viață a echipamentului.

Furcile sunt concepute pentru intrarea și ieșirea ușoară a paleților, fiind oferite în variante cu vârful tocit și grosime optimizată, pentru aderență mai bună și reducerea deteriorării produselor.

Modelul, care înlocuiește Raymond 8900, a intrat în producția de serie în mai 2022.

Produse competitoare: Crown PC, Hyster Yale MPC

Vehicule cu ghidaj automat

Robotul mobil produs în China Hikrobot F4-1000C, cu o capacitate de încărcare de o tonă, este o alternativă la stivuitoarele de depozit convenționale și, prin precizia sa de poziționare, este potrivit pentru utilizare 24/7 pe culoare extrem de înguste, pentru manipularea materialelor, în industria auto, producție și electronice de larg consum.

Practic, lățimea culoarului dintre rafturile unde sunt stivuiți paleți standard (1.000×1.200 mm) poate fi de doar 2.052 mm, pentru eficientizarea spațiului de depozitare.

F4-1000C este complet certificat de CE și poate opera fără probleme timp de 6 până la 8 ore cu o singură încărcare a bateriei de 48 V/70 Ah. Configurat cu numeroase protecții de siguranță (cum ar fi laserul de detectare a obstacolelor, butonul de oprire de urgență etc.) și sisteme inteligente de evitare a obstacolelor, F4-1000C mișcă și stivuiește încărcăturile în mod stabil și eficient, iar lucrătorii de la fața locului nu trebuie să-și facă griji pentru siguranța lor.

Sistemul de control al roboților (RCS), dezvoltat in-house, permite F4-1000C să funcționeze împreună cu mai multe tipuri de roboți mobili autonomi, cu rute optimizate, pentru a evita blocajele în trafic și pentru a îmbunătăți eficiența muncii de două până la trei ori.

Principala inovație adusă de stivuitorul robotizat este absența compartimentului de lucru al operatorului. Hikrobot a dezvoltat un stivuitor robotizat de dimensiuni compacte, cu un șasiu de numai 400 mm, care se poate încadra pe culoarele înguste și poate maximiza utilizarea pe teren.

FMR poate ridica și muta paleții în mod autonom la o destinație prestabilită, furcile fiind retractabile în siguranță. Precizia de ridicare este de ±2 mm.

Mai mulți roboți pot lucra împreună pentru a ridica și a coborî în mod repetat paleții prestabiliți. Precizia de poziționare este de ±5 mm, iar flexibilitatea în recunoașterea vizuală, de ±5 mm: FMR poate recunoaște paleți cu materiale și culori diferite.

Relevanță pentru industrie: La fel ca echipamentele de depozit sau stivuitoarele tradiționale, stivuitoarele autonome sunt proiectate pentru sarcini de manipulare a materialelor în depozite cu rafturi înalte, docuri de încărcare și descărcare, de-a lungul liniilor de producție, logistică etc.

F4-1000C este special conceput pentru aplicații pe culoare înguste și necesită mai puțin spațiu de operare decât produsele concurente de pe piață. Se adaptează la diverse scenarii și lucrează împreună cu alte echipamente, cum ar fi transportoare, ascensoare etc.

Împreună cu sistemul inteligent de gestionare a depozitelor (iWMS) și sistemul de control al roboților (RCS), F4-1000C ajută producătorii/retailerii să standardizeze producția și să îmbunătățească managementul depozitului. Cu o interfață intuitivă, iWMS reduce efectiv ratele de retur cu o precizie ridicată de ridicare de până la 99,99%. FMR permite optimizarea ridicării comenzilor cu algoritmi inteligenți, cum ar fi loturile inteligente și managementul vitezei SKU. Sistemul RCS efectuează controlul clusterului, al traficului și optimizează rutele pentru mai mulți roboți mobili, cum ar fi F4-1000C.

Stivuitoarele autonome sunt recomandate pentru operațiuni intense, unde operatorii trebuie să lucreze în ture pentru a ține pasul cu cererea. În comparație cu echipamentele tradiționale, F4-1000C este ușor de operat și necesită puțină învățare. Echipat cu protecție de siguranță la 360O și sistem de evitare inteligentă a obstacolelor, nu incomodează pe cei din jur.

Având în vedere beneficiile pe care le aduc stivuitoarele autonome și optimizarea lor continuă, tot mai mulți utilizatori potențiali vor alege să-și automatizeze depozitele în viitor.

Beneficii pentru client

F4-1000C este perfect pentru o manipulare foarte eficientă a materialelor, adaptându-se la culoare înguste de până la 2.050 mm. Îmbunătățește considerabil eficiența producției și ține pasul cu producția automată rapidă.

F4-1000C se conectează cu sarcinile altor FMR pentru a atribui sarcina prealocată și își planifică deplasarea pe baza judecății mișcărilor altor FMR. În acest fel, se poate realiza evitarea ordonată a mai multor roboți și funcționarea lor optimă.

F4-1000C mută aproape 40 de tipuri de transportatori de la depozitul WIT la liniile de conveioare, precizia de plasare a produselor la raft fiind foarte mare. De asemenea, recunoaște mai mult de 60 de tipuri de paleți într-un depozit vertical și planifică amplasarea lor la raft în mod independent prin recunoaștere vizuală. Stivuitorul autonom reduce intensitatea forței de muncă a personalului de intralogistică și ajută companiile să automatizeze depozitele prin îmbunătățirea capacității de producție inteligentă cu un ROI ridicat de 1 până la 2 ani. Nu în ultimul rând, capacitatea de depozitare este crescută cu cel puțin 30%.

Căruciorul automat Youibot Robotics AT100 constă din noul robot AT100 AMR de asistență pentru ridicare și sistemul de management al flotei YOUIFleet. Combinația intuitivă de AMR și cărucior de ridicare, pentru mărfuri de până la 100 kg, se deplasează cu 1,5 m/s și a fost dezvoltată special pentru sarcinile de sortare și picking din infrastructurile existente, precum și pentru fluxurile de lucru ale retailerilor și 3PL.

Principiul de lucru are la bază conceptul de „zonă” de selecție. Angajații din depozit nu mai trebuie să împingă cărucioare grele pentru a colecta comenzile: AT100 AMR vor face acest lucru în locul lor, colectând mai multe comenzi în timpul fiecărei rulări, în timp ce lucrătorii stau în zonele desemnate pentru a efectua sarcini de ridicare sau de depozitare. Sistemul inteligent de afișare și difuzare al AT100 va instrui lucrătorii cu privire la sarcinile lor și oferă un proces de verificare pentru a elimina erorile.

AT100 AMR este un robot de ridicare-asistență robust și inteligent, care poate gestiona sarcini de până la 100 kg. Folosește sistemul multi-senzor pentru operarea în condiții de siguranță, iar construcția sa standard CE oferă robustețe și garantează siguranță pentru cei din jur. AT100 este configurat cu algoritmul de navigare recent îmbunătățit al Youibot, care permite evitarea dinamică a obstacolelor, ceea ce crește eficiența AT100 într-un mediu de depozitare interactiv.

Sistemul de gestionare a flotei de roboți YOUIFleet asigură implementarea rapidă și de la distanță a comenzilor și zonelor de desfășurare decuplate, ceea ce oferă depozitului o strategie de implementare flexibilă, fiind astfel ușor de integrat în infrastructura și fluxul de lucru existent.

API-ul standard YOUIFleet în mai multe protocoale poate fi integrat cu orice soluție de fulfillment, pentru a construi un ecosistem de depozit IoT end-to-end. YOUIFleet acceptă o dimensiune maximă a flotei de 150 de roboți la un singur site și gestionează traficul flotei și orchestrarea comenzilor de lucru pentru o optimizare în timp real.

Relevanță pentru industrie: Combinând AMR și cărucioarele de ridicare, AT100 este proiectat în mod special pentru a îndeplini sarcinile de sortare și alegere. Scopul este de a minimiza mersul pe jos și erorile umane, precum și de a optimiza acuratețea și eficiența. Poate fi adoptat pe scară largă în depozite, industria de electronice, logistică 3PL, modă și încălțăminte, centre de procesare a comerțului electronic, industrii alimentare și farmaceutice.

Beneficii pentru client

Lucrătorii sunt mai odihniți și mai eficienți, deoarece nu mai trebuie să depună atâta muncă fizică. Sistemul de afișare al AT100 AMR oferă instrucțiuni clare la fiecare alegere și adaugă un proces de verificare pentru a minimiza erorile de îndeplinire.

Sistemul Youibot este intuitiv și rapid de învățat pentru lucrătorii din întreaga lume și poate ajuta, de asemenea, la gestionarea depozitului prin afișarea punctelor „fierbinți” de stocare și a statisticilor de operare.

Continental AMR IL 1200 este proiectat pentru automatizarea fluxului de materiale în depozite, centre logistice, dar și în producție. Cu sistemul său de ridicare integrat și diverse opțiuni de carosare, AMR IL 1200 transportă paleți de până la 1,2 t, la o viteză de 2 m/s.

Echipamentul robust este dotat cu senzori Lidar pentru monitorizarea perimetrului 360O, sisteme de camere 3D, software inteligent și un transmițător opțional cu bandă ultra-largă, pentru urmărirea precisă în timp real a AMR în rețea. Acesta execută în mod independent comenzile de transport, poate ocoli obstacolele și poate calcula rute alternative. În plus, cu un pachet opțional de management al flotei se poate coordona o flotă mai mare de AMR.

Una dintre cele mai importante inovații ale lui AMR IL 1200 în comparație cu modelul său predecesor este creșterea vitezei până la 2 m/s, care permite un transport și mai rapid, în aceleași condiții de siguranță. Aceasta este garantată de un nou concept de senzori optimizați. Datorită componentelor performante de antrenare și reducere a cercului de rotație, AMR IL 1200 este mai agil și mai puternic decât predecesorul său. Robustețea și durabilitatea caracteristică hardware-ului Continental, în combinație cu mai multe configurații noi, inclusiv căruciorul, modulul de încărcare și rola superioară, permit utilizări diferite ale AMR IL 1200 față de versiunea anterioară, iar comparativ cu celelalte soluții concurente echipamentul este ultracompact, deși are sarcină utilă mare.

Relevanță pentru industrie: AMR IL 1200 este proiectat pentru transportul de paleți în producție și logistică, excelând mai ales în logistica producției cu paleți grei, cum ar fi în industria auto ori prelucrarea metalelor. Echipamentul poate transporta și europaleți sau paleți industriali mai ușori.

Beneficii pentru client

Cu AMR IL 1200, clientul primește o soluție intralogistică inovatoare, ce ajută la stabilirea unui flux de materiale foarte flexibil. Plus că designul său compact și modern îmbunătățește infrastructura internă.

Caracteristicile tehnice performante ale AMR IL 1200 îl fac extrem de funcțional și sigur pentru lucrul împreună cu alte vehicule industriale și oameni, pentru o gamă largă de aplicații. Funcționalitățile coordonate optim ajută la asigurarea viabilității viitoare a site-urilor de producție și la amenajarea lor în cel mai bun mod posibil.

AMR IL 1200 reduce costurile operaționale cu până la 80%, iar creșterea productivității permite amortizarea investiției în primele 24 de luni de la achiziție.

Noul Agilox ODM, prescurtare pentru „omnidirectional dolly mover”, de la furnizorul austriac Agilox GmbH, este un robot logistic inteligent pentru transportul încărcăturilor mici, precum containere sau cărucioare cu dimensiuni de 600×400 mm și o greutate maximă de 300 kg. Nu necesită infrastructură suplimentară sau asistență de navigație, cum ar fi benzi magnetice pe podea. Se poate întoarce în loc în timp ce staționează și permite conducerea paralelă. În plus, sistemul de deplasare omnidirecțional face posibilă operarea inclusiv pe culoare înguste.

Primul robot se poate implementa în mai puțin de douăsprezece ore, iar următorii, în doar 15 minute. Se adresează în special industriilor farmaceutică și electronică.

Noul Agilox ODM face parte dintr-o gamă întreagă de produse, cu care poate fi combinat fără probleme. În comparație cu produse similare de pe piață, avantajul Agilox este că nu necesită infrastructură suplimentară sau ajutoare de navigație. Inovația constă în sistemul de acționare omnidirecțională, care permite atât mișcări înainte-înapoi, cât și de întoarcere în loc sau paralel. Numeroși senzori garantează siguranța personală și monitorizarea spațiului la 360O.

Relevanță pentru industrie

Agilox ODM este foarte potrivit pentru industriile farmaceutică și electronică. Sarcinile monotone nu mai trebuie îndeplinite de angajați (supra)calificați, ci de acum înainte pot fi predate robotului logistic inteligent, iar compania reduce astfel decalajul de la automatizarea parțială la cea completă. Agilox GmbH estimează potențialul de piață pentru propria companie la aproximativ 30 de milioane de euro.

Beneficii pentru client

Agilox se bazează pe motto-ul „Plug&Perform” și tocmai de aceea implementarea se face foarte rapid, în mai puțin de 12 ore, cu doar 15 minute necesare pentru fiecare robot suplimentar.

Numele spune totul: Agilox se adaptează cu ușurință la schimbarea condițiilor de mediu sau de proces și poate funcționa inclusiv la niveluri diferite dacă este conectat printr-un lift.

Roboți intralogistici

Sistemul automatizat de depozitare pe verticală Jungheinrich PowerCube, ultra-compact și scalabil, impresionează prin utilizarea unică a spațiului pe înălțime, până la maximum 12 m. PowerCube asigură astfel o densitate de depozitare de patru ori mai mare decât sistemele convenționale de rafturi. Bateriile litiu-ion ale sistemelor shuttle oferă o încărcare practică, ce economisește timp și permite funcționarea 24/7. Ridicarea simultană a două containere și o greutate a încărcăturii de până la 50 kg per container măresc și mai mult debitul mare.

PowerCube poate fi instalat ca soluție de sine stătătoare ori ca o completare a depozitelor cu culoare largi sau poate fi și inima unui sistem automatizat complex. Soluția se poate conecta cu ușurință la software-ul de management al depozitului sau sistemele ERP existente și, ca soluție logistică autonomă, oferă o gamă largă de opțiuni pentru a crește profitabilitatea și competitivitatea în depozit.

Inovația sistemului automat de depozitare constă în adaptarea flexibilă la cerințele de spațiu și la debitul dorit în depozit. În era comerțului electronic și a livrării just-in-time, soluția de automatizare autonomă construiește baza perfectă pentru stocarea compactă și ridicarea eficientă a comenzilor.

Prin operarea PowerCube de jos în sus, nu există limite pentru dezvoltarea sistemului pe înălțime, mai ales că se adaptează individual la diferite forme de acoperiș, inclusiv cu denivelări (de exemplu, grinzile).

Bateriile Litiu-ion, proiectate pentru alimentare rapidă și posibilitatea de încărcare parțială la intervale scurte de timp, permit o funcționare neîntreruptă de 24 de ore.

Relevanță pentru industrie: În contextul creșterii uriașe a comerțului electronic, presiunea costurilor și problemele de capacitate sunt tot mai mari. Pe o piață a soluțiilor de depozitare compacte care este încă la început, Jungheinrich PowerCube vine în întâmpinarea acelor clienți care doresc să-și crească eficiența și competitivitatea depozitului.

Beneficii pentru client

Fiind cel mai înalt sistem compact de depozitare pentru containere din clasa sa, cu înălțimi de până la 12 m, PowerCube oferă numeroase avantaje în procesul logistic zilnic:

  • Stivuire verticală cu economie de spațiu a containerelor, grație funcționării cu sisteme shuttle de jos în sus;
  • Greutate mai mare a containerului individual, de până la 50 kg;
  • Sistemele shuttle pentru manipularea containerelor simple și duble asigură un debit crescut și un număr redus de echipamente în operare;
  • Foarte scalabil privind capacitatea de stocare și recuperare, precum și numărul de locații și articole de stocare;
  • Înălțimi extinse de depozitare și utilizare maximă a spațiului;
  • Ideal pentru utilizare în clădiri existente și relocabil pentru diferite locații;
  • Integrare ușoară pe pardoseala industrială normală, fără a fi necesară adaptarea podelei din depozit;
  • Containerele sistemului PowerCube sunt compatibile cu alte soluții de automatizare Jungheinrich și pot fi utilizate și în afara sistemului de depozitare compact prin intermediul tehnologiei transportoare conectate extern;
  • Jungheinrich oferă soluții complete dintr-o singură sursă, eliminând nevoia de platforme suplimentare de întreținere.

Lagersysteme Volume DIVE este un sistem patentat sofisticat de stocare și ridicare bazat pe robotică, pentru înălțimi de până la 14 m. Pot fi depozitate containere euro standard, precum și lăzi pentru băuturi, care pot fi folosite și în afara sistemului. Deși DIVE a fost dezvoltat pentru comerț rapid, este, de asemenea, o alternativă la aplicațiile de miniîncărcare consumatoare de energie. Debitul poate fi scalat până la 4.000 de containere pe oră. În cea mai mică versiune, Volume DIVE ocupă doar 16 m2.

Volum DIVE este format din robotul mobil (Snapper), raftul special (Speedrack) și suporturile de încărcare (cutii euro standard sau lăzi pentru băuturi).

Speedrack constă din mai multe module cu câte 48 de containere fiecare și poate fi extins după nevoie. Stivuirea se poate face la o înălțime de maximum 14 m, iar datorită nivelării simple, prin intermediul picioarelor reglabile, poate fi instalat pe orice podea.

Snapper se deplasează cu până la 3 m/s și poate stoca și recupera containerele de pe întreg nivelul pe module. Are o unitate de prindere rotativă și astfel poate ridica și livra cutii pe toate cele 4 laturi.

Suporturile de încărcare sunt lăzi standard pentru băuturi și cutii în dimensiunile 300×200 și 400×300 mm la 25 kg sau 600×400 mm la 35 kg. Cutiile pot fi stivuite pe diferite înălțimi, într-un singur turn.

Inovația Volume DIVE, care diferă de alte sisteme de containere, este că, în primul rând, Snapper are roți rotative, sistem universal de prindere și o unitate de rotație la 360O. Acest lucru îi permite să ridice și să livreze cutii de dimensiuni standard în orice poziție, inclusiv pe bază. Volume DIVE nu necesită dispozitive de ridicare externe. Apoi, preluarea și depozitarea sunt posibile pe toate cele 4 laturi ale raftului. Restivuirea se realizează fără deplasarea snapper-ului, prin intermediul unității rotative, și garantează acces mai rapid la coșuri. Datorită înălțimii de stivuire a 3 suporturi de încărcare, reasamblarea are loc în medie o singură dată.

Performanța ridicată rezultă din mai multe niveluri de acces. Modulele individuale se potrivesc prin orice ușă obișnuită. În cea mai mică versiune, este necesară o suprafață de doar 16 m², ceea ce distinge în mod clar Volume DIVE de soluțiile comparabile.

În comparație cu alte soluții similare, containerele Volume DIVE pot fi utilizate și în afara sistemului. Performanța este scalabilă după numărul de roboți și nu există restricții în ceea ce privește porturile de picking, deoarece încărcarea și descărcarea pot avea loc la orice poziție din depozit.

Pe nivelurile mobile se pot instala și sisteme de stingere a incendiului, pentru o siguranță sporită.

Relevanță pentru industrie: Volume DIVE este potrivit pentru aplicațiile de comerț rapid (10 articole în mai puțin de 60 de secunde) datorită designului compact, principiului de construcție inovator și punerii simple în funcțiune. Este ideal și pentru serviciile last-mile.

Ca micro-hub, poate fi o soluție perfectă pentru deficitul tot mai mare de spațiu de depozitare disponibil în zonele urbane. Datorită manevrării flexibile a cutiilor de dimensiuni standard obișnuite, clienții nu trebuie să cumpere alte cutii noi.

Transferul către sistemele de conveioare este posibil, dar nu este necesar, astfel încât să nu fie necesare investiții pentru conectarea sistemelor automate.

Volume DIVE poate fi folosit ca sistem compact de stocare a pieselor mici și de preluare a comenzilor pentru tot felul de articole, cu dinamică lentă sau rapidă. Este, de asemenea, un sistem ideal pentru serviciile de livrare a băuturilor în medii urbane.

Beneficii pentru client

Volume DIVE folosește potențialul tehnologiei de ultimă oră a roboților, fiind flexibil, ultra-compact și extrem de rapid.

Sistemul este complet scalabil în dimensiune și performanță și, prin urmare, se potrivește multor clienți care doresc să depoziteze piese mici într-un mod compact și automat, dar să rămână flexibili pentru schimbările viitoare. O extindere în lungime, lățime și înălțime este ușor fezabilă, astfel încât Volume DIVE să poată crește paralel cu dezvoltarea companiei. Performanța poate fi mărită în funcție de numărul de snappers.

Configurarea este rapidă și ușoară. Componentele pot fi aduse prin uși normale, astfel încât Volume DIVE poate fi folosit în încăperi obișnuite, de exemplu, în magazinele existente. Și, cum instalarea poate fi făcută rapid, chiar și într-un weekend, clientul nu este împiedicat în procesele sale obișnuite.

În comparație cu o soluție complexă de miniîncărcare, clientul poate utiliza Volume DIVE după o perioadă scurtă de timp. Nu există cerințe sporite pentru uniformitatea podelei, astfel încât Volume DIVE poate fi utilizat în toate sălile și încăperile comune.

Un alt avantaj principal pentru clienți este că pot continua să-și folosească recipientele standard și nu trebuie să cumpere altele noi.

În sistemul robotizat de manipulare a containerelor Libiao Robotics Airrob, roboții pot „urca” pe rafturi și pot stoca, alege, sorta și muta containere din plastic cu greutate de până la 35 kg. Soluția simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor este potrivită în special pentru microcentrele sau depozitele de pe o linie de producție. Airrob se concentrează pe comerțul electronic, încălțăminte, îmbrăcăminte, produse cosmetice, farmaceutice și depozitare de piese de producție.

Sistemul de manipulare a containerelor Airrob este format din patru părți principale:

  • Două șine de oțel atașate orizontal la rafturi;
  • Robotul de ridicare, care este conectat la o coloană verticală (mișcarea orizontală a robotului se face împreună cu coloana pe cele două șine de oțel);
  • Un robot de transport, amplasat pe podea pentru a muta containerul la postul de lucru;
  • Un sistem de direcție, care controlează întregul sistem.

În prezent, există două aplicații deja în funcțiune, ambele în China.

Produsele concurente de pe piață sunt Locus Robotics, Exotec skypod system, Hai Robotics ACR system și Squid by Bionichive.

Airrob este potrivit pentru orice aplicație de sortare sau depozitare. Poate fi folosit în comerțul electronic, încălțăminte, îmbrăcăminte, cosmetice și produse farmaceutice, precum și pentru depozitarea intensivă a pieselor de producție.

Avantajele sunt instalare rapidă și ușoară, economie de spațiu și forță de muncă, costuri investiționale reduse, scalabilitate, flexibilitate și adaptabilitate, precum și montare/demontare ușoară, fără fixare în podea.

Primul produs inovator al Libiao a fost robotul de sortare T, urmat de sistemul de sortare verticală 3D.

Relevanță pentru piață: Sistemul robotizat de manipulare Libiao Airrob va stabili un nou standard pentru roboții mobili și va schimba fundamental soluțiile existente, potrivit Libiao Robots.

Logica de proiectare a sistemului este relativ simplă, la fel ca implementarea la site-ul clientului, cu foarte mult know-how la bază. Există mai mult de zece exemplare ale acestui produs, care au fost testate și dovedite de mai bine de un an.

Este gândit pentru o piață potențială de un miliard de dolari, pentru clienți strategici și distribuitori precum Tompkins Robotics în SUA, Koerber Logistics în Europa și clienți finali precum Shein, ITOCHU, Walmart, Sketchers, China Post și Greece Post.

În viitor, sistemul robotizat de manipulare a containerelor Airrob poate fi folosit și în producție, sporind și mai mult relevanța sa pe piață.

Airrob este potrivit atât pentru depozite noi, cât și pentru modernizarea celor existente.

Beneficii pentru client

  • Instalare ușoară, în doar o săptămână;
  • Design simplu, flexibil și detașabil;
  • Capacitatea poate fi ajustată prin adăugarea sau îndepărtarea de echipamente, fără a distruge podeaua;
  • Economic și ecologic: în comparație cu alte soluții, Airrob economisește cu 30% mai multă energie;
  • Performanță îmbunătățită cu mai puțină muncă, plus precizie ridicată;
  • Funcție de stocare și sortare digitalizată și inteligentă în depozit;
  • Amortizare rapidă a investiției.

În numărul viitor al revistei Logistica vom prezenta finaliștii la categoriile „Software de intralogistică”, „Special of the Year” și „Start-up of the Year”.

Articole similare

Ad