Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR cheama la protest toti transportatorii in data de 15 decembrie 2015, ora 10:00, in Piata Constitutiei

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) organizeaza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la Bucuresti in Piata Constitutiei, un miting de protest impotriva triplarii pretului RCA la autovehiculele comerciale si a lipsei de masuri ale autoritatilor fata de aceasta situatie care condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment, la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile si implicit la reducerea Produsului Intern Brut. UNTRR a initiat aceasta actiune inca din data de 18 noiembrie 2015.
 

UNTRR considera ca o asigurare obligatorie prin lege nu trebuie sa te oblige la faliment sau la imposibilitatea de a plati valori RCA egale cu valoarea autovehiculului asigurat si ca lipsa de autoritate si de reglementare a ”autoritatii” din acest domeniu din ultimii 8 ani a adus piata RCA in pragul colapsului.
UNTRR cheama la protest toti transportatorii pentru a cere Guvernului, Parlamentului Romaniei si Autoritatii de Supraveghere Financiara o implicare activa si responsabila pentru rezolvarea pe termen scurt, mediu si lung a situatiei costurilor cu asigurarile RCA care au inregistrat un ritm de crestere cu 100% anual, urmand ca in  5 ani costul RCA sa egaleze pretul unui camion nou de 96.000 Euro. Imposibilitatea firmelor de transport de a plati aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier si la mutarea in alte tari a firmelor medii si mari de transport rutier din Romania, iar cei care supravietuiesc captivi in sistemul obligatoriu de asigurari RCA/carte verde din Romania vor ajunge sa plateasca peste 1000 de Euro pentru un Logan. Veniti alaturi de transportatori acum, deoarece azi ne omoara pe noi, insa maine pe voi!”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.
UNTRR a initiat un dialog cu autoritatea cre gestioneaza in prezent acest domeniu – ASF si cu firme de asigurari in vederea identificarii riscurilor care genereaza cele mai semnificative costuri in RCA/carte verde si care ar putea fi reduse prin actiuni comune de stimulare a reducerii acestora – detalii pe www.untrr.ro. Din pacate in urma acestor discutii nu a rezultat nicio actiune  concreta care sa poata oferi sansa obtinerii unor rezultate diferite pe termen mediu si lung, cu atat mai putin pe termen scurt si imediat.

Articole similare

Ad