Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou tip de „baraj rutier” pentru a ataca mai bine camioanele

În seara zilei de 6 martie, aproximativ 15 camioane au fost jefuite de vreo 15 bărbați cu cagule în câteva minute în comuna Perthes, în mijlocul RN 4, o șosea care este foarte circulată între Saint-Dizier și Vitry-le-François. Doi șoferi de camioane au fost ușor răniți în acest atac, suma exactă de bani sustrasă nu este încă cunoscută, potrivit Les Routiers.

Călătorii care locuiesc în apropiere au avut ideea de a exploata ziua aleasă pentru manifestațiile împotriva reformei pensiilor, dând foc la anvelope și paleți de pe marginea drumului. Unii dintre camionagii, obligați să oprească, au asimilat cu siguranță această batjocură unei adevărate blocade a persoanelor care participau la grevă.

N4 deviată pe ambele sensuri pentru vehiculele grele de marfă

Începând din 8 martie, N4 a fost deviată în ambele sensuri pentru vehiculele grele de marfă, prin ordin interdepartamental, de la Ligny-en-Barrois (intersecția N4/N135) până la Vitry-le-François (intersecția N4/D982). Motivele acestei decizii sunt variate: de la probleme de trafic recurente în timpul manifestațiilor și blocajelor, siguranță rutieră, până la consecințele sociale și economice atunci când vehiculele grele de marfă sunt oprite.

A fost pus în aplicare un plan de deviere:

  • În Ligny-en-Barrois, de la ieșirea de pe N4 spre Bar-le-Duc prin N135 (prin Velaines și Tronville-en-Barrois);
  • De la ieșirea din Bar-le-Duc, pe N135, până la PR0 de pe D694 (comuna Bar-le-Duc). De la PR0 din D694 până la PR0 din D994 (comuna Fains-Véel);
  • De la PR0 din D994 la D995, trecând prin comunele Revigny-sur-Ornain și Contrisson și prin comunele Andernay, Sermaize-les-Bains, Pargny-sur-Saulx și Plichancourt;
  • De la D995 până la PR2 din D982 și N4 (comuna Vitry-le-François).

Articole similare

Ad