Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Companiile germane sunt mai rezervate

Din chestionarul de conjunctura realizat de AHK Romania in septembrie 2015 reiese ca firmele germane sunt increzatoare in ceea ce priveste situatia actuala a propriilor companii. Referitor la asteptarile conjuncturale, companiile au fost ceva mai rezervate in toamna, decat in primavara. Pentru urmatoarele 12 luni, 68% din companii se asteapta la o imbunatatire a situatiei, in scadere fata de 75% in primavara. Intentiile de angajare ale companiilor-membre AHK sunt de asemenea mai rezervate decat in primavara. „Companiile doresc in continuare sa faca angajari, dar se confrunta cu lipsa personalului calificat si sunt ingrijorate de actualele propuneri de modificare a legislatiei muncii“, a precizat Sebastian Metz, director executiv AHK Romania.
 

Si in ce priveste intentia de a realiza investitii a companiilor in urmatoarele 12 luni, asteptarile acestora s-au diminuat, dar intentiile in ce priveste investitiile raman stabile.
Principalii factori de risc pentru dezvoltarea economica identificati in randul respondetilor barometrului AHK sunt conditiile-cadru economice si politice. „La capitolele infrastructura, administratie publica si achizitii publice, Romania se claseaza sub media celorlalte state din Europa Centrala si de Est“, a mai spus Sebastian Metz.
Pentru companiile membre AHK, perspectivele pozitive s-au diminuat fata de primavara. „Ar putea sa tina de faptul ca in 2016 vor avea loc alegeri locale si parlamentare, ca exista nesiguranta in ce priveste efectele masurilor fiscale adoptate si planificate, dar si de evenimentele din bransa auto care duc la retinere si atentie sporita. De asemenea, provocarile pe plan european, precum problema refugiatilor, au fost factori care au dus la acest rezultat“, a punctate Metz.

Articole similare

Ad