Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Brexit vine cu noi reglementări în transport, legate de Irlanda de Nord

Marea Britanie a ieșit din UE de ceva timp, decizia a fost urmată de numeroase reglementări noi, iar ele continuă să apară, după cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, care încă primește știri cu privire la noi modificări importante pentru această industrie, cum ar fi Protocolul Irlandei de Nord sau schema BAR.

Recent s-a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană privind schimbările majore aduse Irlandei de Nord, ceea ce menține această țară în cadrul pieței unice a Regatului Unit pentru bunurile din UE. Prin urmare, frontiera terestră irlandeză este deschisă, dar produsele care sosesc în Irlanda de Nord din restul Regatului Unit fac obiectul unor controale. Noul acord vizează reducerea semnificativă a numărului de controale.

Pentru a le oferi întreprinderilor și persoanelor fizice timp să se pregătească, punerea în aplicare a noului acord se va face treptat. Unele dintre noile scheme pentru produse agroalimentare, animale de companie și plante vor fi introduse în cursul acestui an, iar restul, în 2024. Între timp, vor continua să se aplice actualele măsuri temporare de suspendare.

Articole similare

Ad