Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 3.000 de elevi din Capitala au beneficiat de lectii de educatie rutiera in cadrul programului Mobile Kids

Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, continua initiativa internationala Daimler si organizeaza cea de-a cincea editie a programului educational Mobile Kids. Desfasurat in perioada noiembrie – decembrie, proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV din peste zece scoli din Bucuresti. Elevii beneficiaza de cursuri interactive de informare privind siguranta rutiera.
„Cunoasterea regulilor de circulatie de la o varsta frageda reprezinta baza unui viitor sofer responsabil. Ca promotor al sigurantei rutiere, Mercedes-Benz continua si in acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanti la trafic.
 

Alaturi de Organizatia Salvati Copiii si de mascota MOKI, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generatii responsabile in trafic si nu numai. Ne bucuram ca initiativa a fost foarte bine primita in randul scolilor si ca numarul institutiilor implicate in proiect creste de la an la an”, a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications in cadrul Mercedes-Benz Romania.
Programul este dedicat copiilor cu varste cuprinse intre sase si zece ani, al carui scopul este responsabilizarea in trafic si adoptarea unui comportament adecvat, atat ca pasageri, cat si ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de actiuni de educatie rutiera desfasurate atat in scoli, cat si in mediul online. Prezenta in salile de curs a lui Moki, mascota programului, motiveaza elevii prin jocuri si materiale educative. Astfel, din 2013 pana in prezent peste 7.000 de elevi au fost incurajati sa adopte o atitudine responsabila in trafic.
Site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids a devenit un instrument pentru toti cei care doresc sa invete regulile de circulatie intr-un mod placut. Clipurile disponibile online au ca subiect actiuni legare de siguranta rutiera prin respectarea regulilor de circulatie, atat ca pasager, cat si ca pieton, purtarea centurii de siguranta. Instalarea unui scaun special in masina, pentru copii, potrivit grupei de varsta este absolut necesara. De asemenea, echiparea corespunzatoare daca circulati cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.
Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania: „Din 2013, impreuna cu Mercedes-Benz oferim sfaturi si informatii cu scopul de a ii educa pe cei mai mici participanti la trafic. Indiferent ca se plimba pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii sa cunoasca regulilele de circulatie si sa aplice ce au invatat in cadrul acestor lectii. Ne bucuram sa continuam acest parteneriat si sa contribuim la crearea unei generatii de soferi prudenti si responsabili fata de vietile lor si ale celor din jur.”
Organizatia Salvati Copiii s-a alaturat si in 2015 proiectului organizat de Mercedes-Benz, iar cu ajutorul voluntarilor implicati in program vor oferi sfaturi si informatii celor mici despre traficul rutier si despre importanta atentiei si sigurantei. Printre principalele teme dezbatute de acestia se numara adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni si pasageri sau respectarea regulilor de circulatie. Simpatica mascota a programului, MOKI va incuraja elevii sa participe activ la discutii.

Articole similare

Ad