Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un camion cu toaletă integrată pentru a le face viața mai ușoară șoferițelor

Immo Ouest, o companie de transport cu sediul în Crecy-en-Ponthieu, achiziționează un camion cu toalete integrate pentru a accelera feminizarea profesiilor din domeniul transporturilor.

Este cu siguranță un prototip, dar acest concept este o idee foarte interesantă. Acest lucru se datorează mobilizării șefului Immo Ouest, Jean-Charles Sarr, în favoarea feminizării profesiei de șofer, care ar dori să pună capăt stereotipurilor și să demonstreze că femeile își au locul la fel de mult ca bărbații în acest sector.

Acest confort suplimentar este destinat să îmbunătățească viața de zi cu zi a Olympiei, o șoferiță 29 de ani la Immo Ouest de aproape 4 ani. Tânăra, care primește primul camion nou cu această ocazie, observă că accesul la toalete este uneori complicat (lipsa infrastructurii, toaletele plătite în unele zone de autostradă europeană etc.).

Pentru a instala acest echipament, Immo Ouest, care există din 2006 și care s-a alăturat grupului Tred Union în 2021, s-a bazat pe know-how-ul carosieriei dealerului său Mercedes, grupul Gorrias. Pentru înregistrare, problema accesului la toalete a fost ridicată de una dintre participantele la diminețile de informare organizate de Immo Ouest pentru femeile care doresc să descopere profesia de șofer.

Compania de transport din Somme speră ca acest “accesoriu” să poată elimina o frână pentru unele femei care nu îndrăzneau să se apuce de meseria de șofer de șosea. Este un calcul bun, deoarece recrutarea femeilor ca șoferițe este unul dintre posibilele răspunsuri la deficitul de șoferi de camion.

Articole similare

Ad