Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Serbia urmează să introducă noi taxe de trecere pentru camioanele de peste 12 tone

Goran Vesic, ministrul sârb al Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat că vor fi introduse noi taxe pentru camioanele de peste 12 tone.

Taxele vor fi aplicate drumurilor din categoriile A și B, iar fondurile strânse vor finanța reparațiile și întreținerea acestora. Această măsură ar trebui să încurajeze transportatorii să utilizeze autostrăzile țării.

În timpul apariției sale la un eveniment de afaceri din Kopaonik, Vesic le-a spus participanților că este necesar să se introducă o taxă care să asigure fonduri pentru întreținere. „Există o problemă cu întreținerea drumurilor de categoria A și B în Serbia, care sunt în mare parte distruse de camioanele care le folosesc pentru a evita plata taxelor de trecere pe autostradă. Vom introduce plata obligatorie a taxelor pentru camioanele de peste 12 tone pe aceste drumuri.”, a precizat ministrul.

Vesic ar fi adăugat că se va aplica o amendă pentru fiecare kilogram în plus față de greutatea maximă admisă pentru fiecare camion. De asemenea, va fi publicată o hartă a rutelor pe care vehiculele vor merge la locul de muncă pentru a evita deteriorarea drumurilor locale.

Ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii a adăugat că măsura este așteptată să genereze între 60 și 70 de milioane de euro pe an.

Articole similare

Ad