Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gruau a lansat prima utilitara 100% electrica din lume

Gruau Electric a obtinut argintul la Solutrans in competitia carosierilor, datorita solutiei Home Delivery, o utilitara inovatoare si silentioasa pentru distributie. Compania franceza a mai prezentat la Lyon prima gama de utilitare de 3,5 t 100% electrice de pe piata, Electron II, care pot fi configurate in nenumarate versiuni, pentru a fi folosite la transport de marfa si de persoane, lucrari publice sau ca ateliere mobile.
Avantajele vehiculelor electrice nu se refera doar la consum (pentru o utilitara traditionala plinul ar costa circa 100 de euro, iar pentru una electrica, circa 10 euro) si ecologie, ci si la performante si confortul la condus, costuri de intretinere si de exploatare.
 

Este vorba de vehicule cu capacitate de 8-22 mc sau de la 3 la 15 pasageri al caror lant de tractiune, realizat in colaborare cu Actia Automotive, este puternic, flexibil si compact. Motorul electric sincron are 60-90 kW, echivalent cu puterea unui bloc termic de 130 CP, si in functie de necesitati clientul poate alege dintre trei pachete de baterii LFP (litiu-fier-fosfat) de la 38 la 58 kW, cu autonomie de pana la 150 km. Iar incarcatorul de 22 kW permite o incarcare rapida a bateriilor, pentru o disponibilitate crescuta a vehiculului. Lantul de propulsie se poate adapta utilitarelor de 3,5 t ale diferitor producatori, fara sa isi modifice caracteristicile.

Articole similare

Ad