Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O companie de transport înregistrată în România, acuzată de dumping social în Italia

Fiscul italian a descoperit o companie de transport internațional înregistrată în România, care și-a desfășurat activitatea aproape exclusiv în peninsulă în perioada 2015-2021, beneficiind de sistemul de taxare mai favorabil din țara noastră. Taxele și impozitele datorate Gărzii Financiare din Italia de către firma al cărei nume nu a fost dezvăluit se ridică la 19 milioane de euro.

Conform verificărilor, compania de transport avea sediul social în România, însă opera pe teritoriul italian prin intermediul mai multor subcontractori, în special a unei companii de logistică din orașul Valtellina. Reprezentanții legali ai firmei înmatriculate în țara noastră locuiau tot în Valtellina de mai mulți ani, cu toată familia, având inclusiv drept de rezidență, iar de acolo organizau și coordonau activitatea de transport. Fiscul a încadrat această practică sub denumirea de „investiții străine“ și i-a imputat companiei cele 19 milioane de euro datorate pentru activități derulate în Italia, plus un milion de euro reprezentând impozite reținute la sursă și neplătite.

Celor 4 persoane de naționalitate română și rezidente în Italia le-au fost imputate venituri de 630.000 de euro, încasate prin firma „cu investiții străine“ în perioada 2016-2021.

Articole similare

Ad