Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 1.592.400 de lei si a depistat 308 persoane care munceau la negru

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 07-11 decembrie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 353.866 de euro, adica 1.592.400 de lei. Au fost depistate 308 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 114 erau din judetul Arad.  
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 995.900 de lei din care 700.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 14 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati  390 de angajatori.
 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 596.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 54 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 23 dintre ele s-au inregistrat in Bucuresti. La nivel national au fost dispuse 20 de opriri de echipamente si 4 sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor. Au fost sanctionati 761 de angajatori, in domeniu.
”Fenomenul muncii la negru are cote ingrijoratoare inca, iar numarul relativ mare al opririlor de echipamente dispuse de inspectorii de munca arata preocuparea noastra, din timpul controalelor de a preveni evenimentele care au consecinte grave asupra lucratorilor expusi la riscuri. Inspectia Muncii actioneaza unitar, evaluam permanent rezultatele inregistrate in urma controalelor si indicatorii care stau la baza activitatii inspectorilor, pentru a pune bazele legale ale statutului acestei profesii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad