Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii disperati au blocat Bucurestiul

Operatorii de transport marfa si persoane au iesit in strada pe 17 decembrie 2015, pentru a protesta in fata valurilor de scumpiri ale RCA din cursul anului. APTE 2002, Apulum, APTTI, ASAI, COTAR, FORT, FNPTR si Camera Nationala a Taximetristilor si-au unit fortele si au mobilizat membrii din toata tara, care au sosit dis-de-dimineaza in fata Guvernului, cerand rezolvarea urgenta a problemei tarifelor la RCA, precum si eliminarea supra-accizei de la 1 ianuarie 2016.
 

Conform protocolului semnat de reprezentantii transportatorilor si inregistrat la Guvern, tariful maxim al asigurarii RCA ar trebui sa fie limitat la 5.000 de lei pentru autovehiculele comerciale, in timp ce pentru alte categorii de vehicule au fost prevazute tarife mai mici. „Tarifele asigurarilor obligatorii trebuie plafonate la un cuantum acceptabil, in conformitate cu productivitatea cetatenilor si a companiilor din Romania. Pentru ca aceste societati de asigurare au capital strain si toti banii incasati de acestea intra sub o forma sau alta in visteriile altora, nu ale romanilor“, a declarat avocatul Arpad Szanto, din partea APTE 2002.
„Niciodata nu s-a mai reusit o mobilizare asa de mare a transportatorilor, ceea ce este un lucru imbucurator, pentru ca demonstram ca suntem o forta. Practic toti cei care au confirmat participarea sunt aici. La ora 10:00 Piata Victoriei este plina, iar oamenii inca continua sa soseasca inspre Capitala. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca nu primim un raspuns favorabil pana la ora la care s-a aprobat de la Primarie derularea actiunii de protest“, a subiniat Augustin Hagiu, presedinte onorific FORT Romania.
La ora 11:00, dupa mai multe ore in care transportatorii l-au chemat Guvernul la discutii, primul-ministru Dacian Ciolos i-a invitat pe liderii protestatarilor la negocieri. La ora 15:00 negocierile inca nu se incheiasera.

Articole similare

Ad