Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețurile la anvelope continuă să crească

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Națională a Distribuitorilor și Importatorilor de Anvelope (Adine) din Spania, rata anuală a IPC a ajuns la 7,1 puncte față de 6% luna trecută.

De asemenea, conform aceluiași studiu elaborat pe baza datelor Institutului Național de Statistică (INE), prețul anvelopelor a continuat să crească și în februarie înregistrând 13,1%. Aceasta este cu 0,6 puncte mai mare decât variația anuală din ianuarie și cu 7,1 puncte peste rata anuală a IPC de 6% din februarie.

„Această creștere se datorează, în principal, creșterii costurilor de producție, energie și transport, care nu oferă niciun răgaz și face necesară repercutarea acestei creșteri în prețul final al anvelopelor”,

a explicat Oscar Bas, secretar executiv Adine.

Cu creșterea înregistrată în a doua lună a anului 2023, prețul anvelopelor a crescut timp de două luni consecutive, după creșterea de 0,8% din ianuarie, ajungând la 2,5% în acest an, în timp ce luna februarie 2023 a înregistrat o creștere cu 5 zecimi față de aceeași lună a anului precedent.

Adine amintește că prețurile anvelopelor au încheiat anul 2022 cu o creștere de 12,7%, luând în calcul creșteri de 3,8% în 2021, 1,3% în 2020 și 0,7% în 2019.

Articole similare

Ad