Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania Romania si-a crescut cota de piata in 2015

Seful Scania Romania si Bulgaria, Hakan Sundstrom, a declarat ca piata de camioane noi din Romania, cu circa 6.500 de camioane vandute, a cunoscut o crestere de circa 30-40% fata de anul trecut. Aproape 10-15% din flotele inmatriculate in Romania in 2015 provin din flotele internationale care si-au deschis filiale aici care le permit folosirea de sofer romani.
„Noi ne-am propus sa castigam 5-10% cota de piata in 2015 si ne-am atins scopul, cu 650-700 de unitati noi inmatriculate anul acesta”.
 

Spre deosebire de 2014, Scania a livrat mai multe flote mari ca anul trecut. Au fost si clienti internationali care au cumparat peste 50 de camioane, in timp ce mai multe companii cu capital romanesc, cu parcuri intre 20 si 50 de camioane, au cumparat cate 5 pana la 15 unitati o data, astfel ca „anul acesta a fost un pic mai usor sa vindem mai multe unitati pentru ca am avut si flote, dar am avut si mai multi mai mici. Daca piata totala este de 7.000 de unitati, vanzarile unitare nu pot aduce cota de piata, dar trebuie sa fim in toate aceste segmente de piata pentru a ne atinge tintele”, a mai spus Hakan Sundstrom.
Potrivit directorului Scania Romania, noile echipari de siguranta introduse obligatoriu pe camioanele grele de la 1 noiembrie au crescut pretul cu circa o mie de euro. „Piata de camioane, mai ales in estul Europei, este sensibila la pret, dar costul de operare va scadea, pentru ca transportatorii vor obtine rulaje mai bune pe camioanele noi, care inglobeaza mai multa tehnologie.”

Articole similare

Ad