Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Legea 352/2015 aduce schimbari in statutul ISCTR, cu aplicare din 2017

La sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea 352/2015, care modifica OG 26/2011 privind infiintarea Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier (ISCTR). Printre principalele schimbari aduse de noua lege se numara schimbarea formei de finantare, ISCTR urmand sa se finanteze exclusiv de la bugetul de stat, dar si statutul inspectorilor ISCTR, care devin functionari publici, cu toate drepturile si responsabilitatile aferente. Salarizarea acestora din urma va fi asimilata cu cea a personalului din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, iar stabilirea nivelului concret al drepturilor salariale se va face prin decizie comuna a inspectorului de stat sef al ISCTR si al presedintelui ANAF.
 

Inspectorul de stat sef, numit prin ordin al ministrului Transporturilor, precum si personalul care exercita activitati de secretariat, administrative, de protocol si de deservire nu intra in categoria functionarilor publici.
Legea 352/2015 va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2017. Tot de la aceasta data, ISCTR va avea drept de control si in punctele de trecere a frontierei de stat, la solicitarea autoritatilor care isi exercita atributiile in frontiera.

Articole similare

Ad