Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi cu patru cifre pentru opt soferi pe A13 in Italia pentru modificarea datelor din tahograf

Perioada sarbatorilor este una in care soferii sunt mult mai strict controlati decat in timpul anului. Politia rutiera italiana din regiunile Cremona, Reggio Emillia si Altedo au verificat si amendat mai multe camioane aflate in tranzit pe perioada sarbatorilor de iarna.
Politia rutiera a oprit de-a lungul autostrazii A13 mai mult camioane aflate in tranzit, iar la opt dintre acestea a constatat modificari aduse tahografului. Amenzile au avut patru cifre, iar cei sanctionati au fost obligati sa isi revizuiasca vehiculele.
 

Activitatea soferilor din ultimele 28 de zile a fost verificata cu ajutorul unui nou soft folosit de politie, Police Controller. Daca pe inregistrare apare ca viteza de deplasare trece brusc de la 80 km/h la 0 km/h, atunci este clar ca s-a umblat la tahograf. In aceste cazuri, politia a verificat sub cabina soferului posibila prezenta a unor elemente de manipulare a tahografului.
In prezent exista 202 de astfel de instrumente de control in posesia autoritatilor din Italia, iar pana in 2020 acestea vor ajunge la 600.

Articole similare

Ad