Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MB continua negocierile cu asiguratorii

Ovidiu Pintilie, seful diviziei Trucks din cadrul Mercedes-Benz Romania, a continuat in 2015 discutiile cu firmele de asigurare partenere Groupama, Allianz si Omniasig pentru a le convinge sa reduca prima in cazul camioanelor echipate cu sisteme de siguranta in plus fata de cele cerute de reglementarile recent intrate in vigoare – deci pentru cele care sunt deja pregatite pentru reglementarea ce va intra in vigoare peste doi ani. „Le-am transmis informatii legate de parcul de camioane vandute de noi in ultimii trei ani si care sunt dotate astfel si urmeaza sa se faca un studiu pentru a vedea impactul lor in daunalitate.
 

In plus, am propus un anumit cuantum al reducerilor pentru Casco, iar unii asiguratori au spus ca e posibil sa fie de interes si pentru RCA, deoarece ABA3 reduce riscul pentru toata lumea. Acum asteptam raspunsul lor, sa vedem cum putem finaliza asta, si cred ca in primul trimestru din 2016 vom avea deja produsul definit si il vom comunica clientilor.“
Daca inainte pretul acestor dotari depasea 3.500 de euro, acum, de cand unele sisteme au devenit deja obligatorii (ABA – Active Brake Assist – care incetineste viteza de deplasare, asistentul la pastrarea benzii de rulare si, in plus la MB, asistentul la oboseala), diferenta fata de acestea este de circa 2.000 de euro. Iar daca reducerile la Casco vor putea compensa pe durata leasingului macar 70-80% din valoarea optionalelor, restul fiind regasit in valoarea de revanzare a camionului, aceste dotari ar trebui sa fie interesante, este de parere Ovidiu Pintilie. Ca sa nu mai vorbim de avantajul rezultat din reducerea timpilor de imobilizare.

Articole similare

Ad