Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In EMEA, cele mai puternice prognoze vin din Turcia, Slovacia si Romania

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca include si interviuri cu aproape 20.000 de angajatori din 24 de tari din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). In 22 din cele 24 de tari, angajatorii au de gand sa-si sporeasca numarul total de angajati in intervalul ianuarie-martie 2016, previziunile imbunatatindu-se in 14 tari si slabind in sapte, comparativ cu trim. IV/2015. Fata de primul trimestru din 2015, perspectivele se consolideaza in 12 tari si slabesc in opt.
 

Cele mai puternice prognoze pentru trim. I/2016 sunt formulate de angajatorii din Turcia, Slovacia si Romania, in vreme ce prognozele cele mai slabe sunt raportate de angajatori finlandezi si francezi.
In Ungaria, prognoza primului trimestru din 2016 ramane neschimbata comparativ cu trim. IV/2015, in timp ce in Italia, previziunea avanseaza in zona de valori pozitive pentru prima data in ultimii cinci ani, dar oportunitatile prognozate sunt modeste. Si previziunile din Grecia revin la valori pozitive dupa declinul din trimestrul IV, cauzat probabil de situatia financiara a tarii.
In Marea Britanie, angajatorii manifesta un optimism prudent, iar in Germania previziunea slabeste usor in comparatie cu cele trei luni anterioare, dar si cu aceeasi perioada a anului trecut (trim. I/2015).

Articole similare

Ad