Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perspective pozitive pentru cei ce vor cauta un loc de munca in trimestrul I/2016

Potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, in toate regiunile tarii si in noua din 10 sectoare de activitate, angajatorii preconizeaza sa continue activitatile de angajare si in urmatoarele trei luni, manifestand insa un optimism ponderat. Ca urmare, cei care vor cauta un loc de munca in intervalul ianuarie-martie 2016 se pot astepta la un ritm de angajare sustinut, conform studiului realizat prin chestionarea unui esantion de 625 angajatori in perioada 14–27 octombrie 2015. 16% dintre acestia anunta intentii de sporire a numarului total de angajati, 15% anticipeaza scaderi si 66% nu prevad schimbari in dimensiunea fortei de munca.
 

Eliminand variatiile sezoniere (anotimp, cicluri ale industriei etc.), Previziunea Neta de Angajare este de +12%, relativ stabila comparativ cu trim. IV/2015 si cu 2 puncte procentuale mai puternica decat in trim. I/2015.
„Chiar daca optimismul angajatorilor nu e la fel de accentuat ca in trimestrul IV/2015 in toate sectoarele de activitate, ceea ce este de inteles avand in vedere interdependentele cu alte economii de pe glob, faptul ca si in 2016 Previziunea Neta de Angajare continua sa aiba valori din doua cifre, asa cum a inceput din 2015, ne da motive sa speram ca acesta este in sfarsit debutul unei tendinte de crestere sustenabila a numarului de locuri de munca“, a punctat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania.

Mai multe amanunte puteti citi in urmatoarea editie a revistei Logistica.

Articole similare

Ad