Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pieter Versluis, lider la Dakar dupa sapte etape

Dupa sapte etape din raliul Dakar, Pieter Versluis (MAN) este lider in clasamentulul general al competitiei camioanelor, urmat la 5'31" de Gerard De Rooy (Iveco) si la 10'48" de invingatorul de anul trecut, Ayrat Mardeev (Kamaz). Lupta a fost foarte stransa in toate etapele desfasurate saptamana trecuta, astfel ca de la o zi la alta s-au produs schimbari in clasamentul general, si inca este posibil orice rezultat, cata vreme intre ocupantul locului al saptelea si lider este o diferenta de numai jumatate de ora. De la pozitia a opta incolo lucrurile sunt ceva mai clare, diferenta fata de lider fiind de peste o ora si 20 de minute.
 

Reamintim ca la editia din acest an a raliului Dakar startul s-a dat tot la Buenos Aires, dar atat etapa de deschidere, cat si prima etapa oficiala, au fost anulate, prima din cauza unui accident care a ranit 10 persoane din public (din care trei erau in stare foarte grava), si a doua, din cauza ploii torentiale, care a impiedicat elicopterele sa survoleze traseul, si fara ele ar fi fost amenintata siguranta competitiei.
A doua etapa, de la Villa Carlos Paz la Termas de Rio Hondo, a totalizat 510 km pentru autoturisme si camioane si 450 km pentru biciclete si motociclete, iar victoria i-a revenit lui Hans Stacey (care anul acesta concureaza pentru MAN), urmat de Pieter Versluis, la numai 48 de secunde, si de Gerard De Rooy, la 1'51".
Etapa a treia, de la Termas de Río Hondo la Jujuy, a fost castigata de Kolomy (Tatra), urmat la numai 17 secunde de Stacey si la 54 de Villagra (Iveco), astfel ca in clasamentul general Stacey continua sa conduca, avand un avans de 26 de secunde fata de Versluis si 1'21" fata de Villagra.
Si ziua a patra de la Dakar, Jujuy-Jujuy, le-a schimbat planurile concurentilor si organizatorilor: din cauza ploii torentiale s-a luat decizia de a se scurta speciala pentru autoturisme si camioane de la 314 la 190 km. Castigator a fost De Rooy, la diferenta de 37 de secunde de Versluis si la 1'18" de Stacey, care a primit doua minute de penalizare si astfel a pierdut, pentru 15 secunde, sefia clasamentului general in fata lui Versluis. La 2'04" de lider era Villagra.
Etapa a cincea, Jujuy-Uyuni, a fost plina de suspans pana la finalul specialei, cand Nikolaev a ajuns primul, cu 2'32" in fata lui Kalomy si la 4'32" in fata lui Villagra, acesta din urma urcand pe primul loc in clasamentul general, la numai cinci secunde in fata lui Versluis si la 21 de secunde de Stacey.
In etapa a sasea, Uyuni-Uyuni, Stacey a obtinut o noua victorie, urmat la sapte secunde de De Rooy, si, pentru ca Villagra a fost abia al noualea, l-a schimbat la sefia clasamentului general, intre ei fiind acum si Versluis.
In etapa a saptea, de la Uyuni la Salta, Nikolaev a obtinut a doua victorie din acest an pentru Kamaz, fiind urmat la 58 de secunde de Mardeev si la 1'17" de Versluis, care ajunge astfel lider in clasamentul general dupa prima saptamana de concurs.

Articole similare

Ad