Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grevă în transporturi în Germania pe 27 martie

Organizația Mondială a Drumurilor (IRU) raportează că două mari sindicate germane ale lucrătorilor din transporturi (ver.di și EVG) au decis să declanșeze o grevă comună în transportul public de pasageri pe 27 martie, între orele 00:00 și 24:00, ora de vară a Europei Centrale (CEST). Acțiunea comună a acestor sindicate este o premieră în Germania. Întrucât se știe că acțiunile individuale ale fiecăruia dintre cele două sindicate au reușit să blocheze cu succes transportul public în Germania în trecut, este de așteptat că repercusiunile acțiunii lor comune să fie severe.

Grevele din transportul german vor afecta:

  • Traficul feroviar pe distanțe lungi, regional și de navetiști al Deutsche Bahn, precum și alte companii feroviare (Transdev, AKN, Osthannoversche Eisenbahnen, erixx, vlexx, eurobahn, Die Länderbahn etc.).
  • Toate aeroporturile germane, cu excepția Berlinului
  • Transportul public local (autobuze, metrou) în Hesse, Renania de Nord-Westfalia, Baden-Württemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat și Bavaria.
  • Principalele căi navigabile, precum și portul Hamburg. Este posibil că navele mari să nu poată face escală în portul Hamburg, astfel încât se pot aștepta întârzieri semnificative la încărcarea și descărcarea navelor.

Aceste măsuri afectează transportul de pasageri. Cu toate acestea, întrucât se așteaptă că greva din transportul public să ducă la o creștere puternică a traficului rutier, există riscul unor congestii și blocaje majore, care vor afecta și transportul rutier de mărfuri.

În plus, greva afectează Autobahngesellschaft GmbH, care este responsabilă de gestionarea autostrăzilor federale germane. Greva acestora ar putea avea un impact asupra funcționării sistemelor de monitorizare și de ghidare a traficului. Tunelurile pot fi afectate și ar putea fi chiar închise traficului. Deoarece acțiunile concrete și/sau închiderile de tuneluri vor fi cunoscute doar în scurt timp, companiile care operează vehicule pe rețeaua de transport germană la 27 martie sunt sfătuite să urmărească știrile despre trafic prin radio sau pe internet, de exemplu, pe https://stau.info/.

Articole similare

Ad