Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB E-mobility dezvoltă un proiect european de încărcare pentru camioanele electrice

ABB E-mobility, liderul mondial de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, a anunțat dezvoltarea unor noi concepte optimizate pentru încărcarea camioanele electrice cu transport de marfă mediu până la sfârșitul anului 2025.

Proiectul NextETRUCK face parte din programul de cercetare „Horizon Europe”, finanțat de UE, ce va permite cea mai bună integrare în operarea vehiculelor la cele mai mici costuri.

De asemenea, conceptul NextETRUCK va aduce îmbunătățiri adaptate pentru transportul de marfă regional, având ca scop creșterea eficienței energetice cu cel puțin 10% față de vehiculele electrice de referință existente.

Liderul mondial în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice vine în ajutorul companiilor cu flote mai mari pentru tranziția complexă a vehiculelor electrice. Totodată, soluțiile sunt folosite în cele mai critice domenii ale managementului modern al flotei, respectiv planificarea încărcării și integrarea flotelor de vehicule electrice în operațiunile de transport. Proiectul își propune să joace un rol de pionierat și să demonstreze conceptele de mobilitate electrică de ultimă generație.

De asemenea, NextETRUCK intenționează să prezinte demonstrații ale activității sale la Istanbul, Barcelona și Utrecht.

„Suntem mândri să fim responsabili în cadrul acestui consorțiu de un proiect revoluționar pentru domeniile de gestionare și de control al încărcării, două domenii cruciale pentru managementul durabil și al eficientizării costurilor pentru flotele electrice”,

a declarat Frank Muehlon, CEO al ABB E-mobility.

„Sectorul transporturilor se află sub presiunea de a reduce emisiile și timpul se scurge: European Green Deal stabilește un obiectiv de reducere a emisiilor din transport cu 90% până în anul 2050. Strategia noastră pentru mobilitate durabilă și inteligentă stabilește clar că atingerea acestui obiectiv va necesita o eficiență operațională superioară.”,

a precizat Adina Vălean, comisarul UE pentru transport.

Articole similare

Ad