Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 60% dintre transportatorii britanici sunt pregătiți să facă disponibilizări

Un nou sondaj realizat de Webfleet în rândul a 105 transportatori de top din Marea Britanie arată că aproape două treimi dintre respondenți anticipează că vor face reduceri de costuri în următoarele 12 luni.

Studiul realizat de Webfleet, soluția de gestionare a flotelor de la Bridgestone, se intitulează „The Cost of Doing Business” și poate fi descărcat gratuit.

Potrivit platformei Webfleet, sondajul a fost realizat în ianuarie 2023 prin intermediul unui chestionar online realizat de compania de consultanță Perspectus Global, în rândul a 105 de transportatori cu responsabilități decizionale pentru flotele de camioane și 105 respondenți pentru flotele cu vehicule grele.

Cifrele procentuale detaliate în raport reprezintă respondenții la sondaj care au oferit un răspuns exact (de exemplu, da/nu sau de acord/nu sunt de acord).

Când li s-a cerut să fie de acord sau nu cu afirmația „Ne așteptăm să reducem personalul din flota auto (spre exemplu, șoferi, manageri și administratori) în următoarele 12 luni pentru a reduce costurile”, 64% dintre respondenții din sectorul vehiculelor grele au fost de acord. În plus, 52% dintre cei cu flote de camioane grele au declarat că se așteaptă ca afacerea lor să se majoreze în următorul an.

Cu toate acestea, cea mai mare îngrijorare în rândul transportatorilor este creșterea costurilor.

Combustibilul se află în fruntea listei, fiind astfel una dintre cele mai mari cheltuieli de operare ale unei flote, citată de 69% dintre respondenți (73% dintre companiile cu flote de camioane, respectiv 64% dintre flotele de camioane grele). Îngrijorările au fost urmate de salariile șoferilor și orele suplimentare (49%) și SMR (41%). Potrivit Webfleet, creșterea costurilor cu energia reprezintă o altă problemă pentru 24% dintre companii.

De asemenea, Webfleet a constatat că cel mai mare obiectiv de economisire a costurilor a fost combustibilul, urmat îndeaproape de achiziționarea de vehicule – identificat de 33% și, respectiv, 29% dintre companiile de flote.

O altă constatare a sondajului a fost că 80% dintre respondenții flotelor de vehicule grele au indicat că presiunile legate de costuri au întârziat planurile lor de modernizare. Aceiași respondenți consideră că situația economică va întârzia electrificarea transportului rutier.

Printre constatările cheie privind flotele de vehicule:

– 75% au declarat că intenționează să cumpere anvelope mai ieftine, decât cele normale pentru a economisi costuri;

– 80% sunt de acord cu criza „costului vieții” care afectează negativ sănătate mentală a șoferilor;

– 73% sunt de acord că șoferii sunt supuși unei presiuni mai mari din cauza presiunilor existente în materie de costuri;

– 64% iau în considerare o schimbare de carieră;

– 74% recunosc că trebuie să își revizuiască sistemele și procesele actuale pentru a atenua stresul forței de muncă. Între timp, 71% dintre ei intenționează să introducă noi tehnologii pentru a contribui la atenuarea creșterii costurilor și a presiunilor operaționale.

Articole similare

Ad