Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gerard de Rooy, invingator pentru a doua oara la Dakar

Liderul echipei Iveco a obtinut a doua sa victorie la Dakar, dupa cea din 2012, fiind urmat de Ayrat Mardeev (Kamaz), la circa o ora si 10 minute, Federico Villagra (Iveco), la aproximativ o ora si 40 de minute, Hand Stacey (MAN), la doua ore si 23 de minute, Tony van Genugten (Iveco), la doua ore si jumatate, Pascal De Baar (Renault Trucks), Eduard Nikolaev (Kamaz), Jaroslav Valtr (Tatra), Pieter Versluis (MAN) si Vilas Roca (Iveco). Astfel, cu toate cele patru echipaje in primele 10 si cu trei dintre ele in primele cinci, Iveco se apropie de performantele realizate in anii anteriori de Kamaz, care domina clasamentul cu aceeasi autoritate.
 

De Rooy a castigat trei etape din cele 12 care s-au desfasurat (reamintim ca prima etapa oficiala a fost anulata din cauza ploilor puternice, dar la numerotare s-a tinut cont de ea), ca si Hans Stacey si Eduard Nikolaev, celelalte victorii revenindu-le pilotilor Martin Kolomy (Tatra), De Baar si Versluis.
Din cele 136 de motociclete, 45 de ATV-uri, 110 autoturisme si 55 de camioane, cate au luat startul in a 38-a editie a raliului Dakar, au reusit sa incheie competitia 84 de motociclete, 23 de ATV-uri, 67 de autoturisme si 44 de camioane.

Articole similare

Ad