Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 340.000 de euro intr-o saptamana

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 18.01 – 22.01.2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 338.744 de euro, adica 1.524.350 de lei. Au fost depistate 84 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 17 erau din judetul Prahova.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.085.350 de lei din care 772.000 de lei pentru munca la negru.
 

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut o propunere de cercetare penala, in judetul Tulcea. Au fost sanctionati 329 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 439.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 81 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea 48 au fost in Bucuresti. S-au dispus doua sistari de activitate, una in judetul Satu Mare si una in judetul Bihor. Au fost sanctionati 963 de angajatori in domeniu. „Trendul ascendent al amenzilor aplicate ne arata ca, optiunea noastra pentru calitatea si performanta actului de control, impuse prin indicatori bine stabiliti pentru inspectorii de munca, a fost indreptatita. Perioada de aplicare a indicatorilor de performanta ne va arata ca am ales sa facem controale de calitate, in litera si spiritul legii, fara a lucra la norma cantitativa in detrimentul calitatii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad