Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Knauf plănuiește investiții de 135 milioane de euro într-o nouă fabrică în Mureș

Knauf Insulation, producătorul de materiale izolante, parte a grupului Knauf, a început construcția unei noi fabrici în Mureș pe lângă fosta fabrică de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni achiziționată anul trecut.

Noua fabrică se ridică la o investiție de 135 milioane de euro, urmând a fi finalizată și pusă în funcțiune în 2024, relatează Ziarul Financiar.

Unitatea de producție va genera o cifră de afaceri anuală suplimentară de peste 50 milioane de euro și peste 100 de noi locuri de muncă de la muncitori calificați până la ingineri pentru automatizare sau mentenanță.

Anul trecut, compania a investit în fabrica de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni peste patru milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente pentru a crește producția de la 7.000 de tone de vată minerală pe an la 10.000 de tone.

Construcția noii unități de producție va fi cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât pentru piața internă, cât și pentru cea din Europa Centrală și de Est.

Knauf Insulation își propune să ajungă la cele mai înalte standarde de calitate pentru fiecare punct de lucru pe care îl deține, implicându-se constant în comunitățile unde își desfășoară activitatea. De asemenea, compania colaborează cu furnizori subcontractați la nivel local, cât și național, generând un impact pozitiv direct în economia locală.

În cadrul strategiei de sustenabilitate „Pentru o lume mai bună”, Knauf Insulation se implică de peste zece ani în acțiuni de sustenabilitate, precum daune zero asupra mediului prin reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon, reciclarea deșeurilor de producție și susținerea de campanii constante pentru clădiri mai bune și mai durabile. Tot în această perioadă, compania a reușit să reducă cu 23% consumul de energie cu 67% deșeurile produse și cu 43% emisiile de combustibil.

Anul trecut, Knauf Insulation a reciclat și recuperat peste 23.000 metri cubi de deșeuri de cărămidă și beton. Knauf Insulation pe piața din România este unul dintre principalii furnizori de vată minerală cu un portofoliu de produse complexe pentru toate tipurile de construcții.

Articole similare

Ad