Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Profiturile record de la DB Schenker ajută Deutsche Bahn să revină pe profit

Gigantul feroviar și logistic Deutsche Bahn (DB) a revenit pe profit anul trecut datorită unei performanțe record la filiala sa de expediție DB Schenker.

Filiala de expediție, pe care DB ia în considerare posibilitatea de a-l scoate la vânzare, a raportat anul trecut un profit înainte de dobânzi și impozite (Ebit) de 1,8 miliarde de euro – o creștere de aproape 50% față de recordul anterior, atins în 2021. Între timp, veniturile totale au crescut cu 20,3%, la 27,6 miliarde de euro, iar volumele de transport aerian au scăzut cu 7,8%, la 1,3 milioane de tone.

Transportatorul a precizat că cererea de transport aerian a început anul în forță, dar a fost ulterior afectată de condițiile economice mai slabe, de războiul din Ucraina și de restricțiile impuse de coronavirus în China.

„În lunile de vară ale anului 2022 existau deja semne că se va observa o slăbire a cererii. Această tendință a continuat și s-a accelerat în ultimul trimestru din 2022″, a declarat compania. Scăderea cererii a coincis cu creșteri de capacitate care au afectat echilibrul dintre cerere și ofertă.

În pofida scăderii volumului, directorul financiar al DB, Levin Holle, a declarat că unitatea de expediție a avut o „contribuție extrem de pozitivă” la performanța generală a grupului. În pofida evoluțiilor actuale ale pieței, care au inclus recent o scădere considerabilă a tarifelor de transport aerian și maritim, filiala de logistică s-a dovedit a fi în formă maximă.

„DB Schenker este o poveste de succes cu o poziție puternică în toate sectoarele industriale relevante. Cu programul de transformare pe care DB Schenker l-a lansat în 2022, aceasta pregătește calea pentru o creștere mai constantă. DB Schenker are potențialul de a continua să livreze rezultate excelente în anii următori”, a declarat Holle. În ansamblu, grupul a raportat un Ebit de 1,3 miliarde de euro pentru anul în curs, comparativ cu o pierdere de 1,5 miliarde de euro în 2021.

Articole similare

Ad