Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CHEP Romania intra pe piata serviciilor logistice din industria de lactate

CHEP Romania isi anunta intrarea pe piata serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al DELACO, unul dintre principalii jucatori de pe acest segment. Furnizorul de solutii logistice va prelua administrarea operatiunilor cu paleti, aferente activitatii de distributie, prin implementarea serviciului de reutilizare prin inchiriere a paletilor.
DELACO devine, astfel, primul jucator de pe piata lactatelor care demareaza un proces de eficientizare a lantului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de CHEP.
 

Principalele avantaje ale externalizarii operatiunilor de gestiune a paletilor sunt reducerea costurilor si a riscurilor operationale, scurtarea timpului de livrare si imbunatatirea disponibilitatii la raft a produselor – zone prioritare atat pentru producatori, cat si pentru marile lanturi de magazine. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara catre autoritati ambalajele introduse pe piata, precum si de plata taxelor de mediu aferente.

Sectorul de lactate prezinta numeroase provocari, ce pun presiune pe eficienta logistica. In piata bunurilor de larg consum, este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lantului de distributie – livrare catre un numar mare de depozite, rata mai mare de picking si de manipulare fata de alte categorii, disponibilitate constanta a stocului de paleti, temperatura controlata de depozitare si transport, dar si prin caracterul fresh al produselor.

Standardizarea calitativa a paletilor este un aspect deosebit de important si vizeaza eliminarea unor situatii precum refuzul la receptie de catre comerciant datorita paletilor neconformi si transportul retur la depozitul producatorului pentru repaletizare, ulterior fiind efectuat transportul inapoi catre platforma comerciantului. Aceste situatii pot afecta semnificativ vanzarea produselor cu perisabilitate ridicata, intalnite frecvent in sistemul clasic de schimb al paletilor generici.

“Apreciem increderea DELACO in sistemul CHEP – acesta este un prim pas important pentru noi, pe o piata complexa si competitiva. Pentru a putea sa explicam si in practica virtutile modelului colaborativ, care inseamna reutilizare prin inchiriere a paletilor si costuri de transport, depozitare si distributie partajate intre companiile dintr-un lant logistic, este esential sa lucram, in primul rand, cu liderii la nivel de sector. Analizele realizate de noi in alte sectoare ale pietei bunurilor de larg consum au aratat ca standardizarea, eficientizarea si externalizarea riscurilor din Supply Chain sunt direct corelate cu dezvoltarea companiilor si cresterea nivelului de competitivitate. Sunt beneficii pe care ne bucuram ca le putem extinde, in continuare, si la alte companii din aceasta categorie”, a mai precizat Gabriel Andronescu. a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager, CHEP Romania.
Nu in ultimul rand, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu. In esenta, colaborarea in lantul logistic contribuie la eficienta in transport, prin reducerea distantelor si a kilometrilor parcursi fara incarcatura, ceea ce se reflecta in reducerea semnificativa a emisiilor de CO2. Totodata, calitatea materialelor componente si intretinerea lotului de paleti permit o durata de viata a echipamentelor CHEP cu mult peste cea a paletilor generici. Aceasta reduce presiunea asupra resurselor de lemn prin utilizarea unui necesar lemnos minim, care, la finalul unui ciclu de folosire indelungat, este in totalitate reciclat.

Articole similare

Ad