Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne+Nagel trece la electricitate cu 23 de camioane electrice Renault Trucks

Având obiectivul general de a avea 60% vehicule cu emisii reduse în flota sa până în 2030, Kuehne+Nagel începe prin electrificarea unei părți a flotei sale cu 23 de camioane Renault Trucks E-Tech D de 16 t 100% electrice (achiziționate prin leasing), care vor fi utilizate în Franța.

Compania de logistică are o rețea vastă de grupaj și distribuție de 56 de sucursale în Franța, cu multe rute pe distanțe scurte care pot fi acoperite de vehicule electrice. Pentru misiunile sale pe distanțe lungi, Kuehne+Nagel operează deja aproximativ 60 de camioane care funcționează cu uleiuri vegetale hidrotratate (HVO).

La rândul său, Renault Trucks și-a stabilit obiectivul de a comercializa doar zero camioane cu combustibili fosili până în 2040 (și, între timp, 50% până în 2030). În calitate de motor al mobilității electrice în Franța (revendică 75% din piața camioanelor electrice din Franța și 25% din Europa), producătorul francez a întreprins o transformare a întregii sale companii și a ofertei sale, în direcția electrificării tuturor gamelor sale de vehicule.

Vânzarea de camioane electrice implică o muncă completă din partea sa, de la studiul și analiza nevoilor, până la monitorizarea implementării și operarea. În configurația aleasă de Kuehne+Nagel, cele 23 de camioane E-Tech D de 16 t cu hayon pot încărca 18 sau 21 de paleți, cu o sarcină utilă de 5.880 kg și, respectiv, 5.560 kg.

Echipate cu 5 pachete de baterii de 66 kWh pentru o autonomie de 235 km cu o singură încărcare, acestea vor fi alocate la 8 unități Kuehne+Nagel din Franța, dintre care unele se referă la hipercentre și EPZ, cu 2 până la 6 camioane pe sucursală: Strasbourg, unde 4 vehicule sunt deja în funcțiune de la începutul lunii februarie, Nisa, Montpellier, Bayonne, Nantes, Rouen, Saint Omer și Nancy. Acestea vor parcurge în medie 180 km pe zi. În funcție de traseele, încărcăturile și caracteristicile climatice ale acestor orașe (căldură, răcoare, umiditate), se vor compara autonomiile. Principalul lucru este de a avea cel puțin 200 km în condiții reale.

Fiecare dintre cele 23 de camioane are propriul punct de încărcare (furnizat de Total Energie) în sucursala care îl operează. Aceste camioane pot fi conduse între orele 06:00 și 19:00, iar timpul de încărcare (6 până la 8 ore) poate fi efectuat și noaptea fără nicio problemă. Trebuie remarcat faptul că doi șoferi sunt instruiți pentru fiecare camion pentru o eventuală înlocuire. Pentru a nu-și asuma niciun risc, Kuehne+Nagel a ales să echipeze fiecare camion electric cu 2 camere și 4 senzori.

Articole similare

Ad